Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jongen aangehouden na aanvaring Vinkeveense Plassen

Datum: 24 augustus 2016
Bron: 0297.nl

Op de Vinkeveense Plassen is woensdagavond een aanvaring tussen twee boten gebeurd. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen. Twee brandweerduikteams, boten, poltie en een ambulance gingen richting zandeiland 4. Ook cirkelde een politiehelikopter boven het water.

De aanvaring gebeurde rond 22.50 uur ter hoogte van het starteiland. Eén opvarende kwam in het water terecht, en werd door omstanders uit het water gehaald. Twee jongens raakten lichtgewond. De boten hebben wel veel schade. 'Ik had licht!' riep één van de opvarenden toen de boten bij eiland 4 aangemeerd werden.

Beide 17-jarige bestuurders zijn door agenten verhoord en vervolgens werd de bestuurder van de witte ribboot aangehouden. Beiden hadden geen vaarbewijs en in ieder geval één van hen zou daar al meermaals waarschuwingen voor hebben gekregen. Daarnaast is de verdachte te jong zijn voor het besturen van zo'n boot. De boten zijn in beslag genomen door de politie.

Veel mensen zullen direct denken aan het drama begin augustus 2014. Toen kwamen twee mensen om het leven na een aanvaring tussen twee boten.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Via 0297.nl
Deze boot werd overvarenDeze boot werd overvaren
De schade aan de boot van de veroorzakerDe schade aan de boot van de veroorzaker

Deze boot werd overvarenDeze boot werd overvarenDe motor van de overvaren boot ligt op de bodem van de Vinkeveense PlassenDe motor van de overvaren boot ligt op de bodem van de Vinkeveense Plassen
De motor wordt opgedokenDe motor wordt opgedokenTerug