Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Defect in trafohuisje zet duizenden huishoudens zonder stroom

Datum: 29 augustus 2016
Bron: 0297.nl / RTV Utrecht

Zo'n 16.000 huishoudens hebben maandagavond uren zonder stroom gezeten. Het ging om huishoudens in onder meer Vinkeveen, Abcoude, Nigtevecht en Loenen aan de Vecht, zo meldde een woordvoerder van Stedin.

Ook huishoudens in Nigtevecht, Wilnis, Vreeland, Baambrugge, Loosdrecht en Nederhorst den Berg meldden dat zij zonder elektriciteit zaten. Lange tijd kon Stedin niet vertellen hoelang de storing ging duren. Rond 21.45 uur hadden de meeste huishoudens weer elektriciteit. Momenteel hebben nog 3500 klanten last van de storing.

De oorzaak was een defect component in een verdeelstation in Vinkeveen. Dat defect zorgde voor flinke rookontwikkeling. Dit huisje verdeelt de elektriciteit onder duizenden huishoudens. De brandweer had enige tijd nodig om het station veilig te stellen en de ruimte te ventileren. Inmiddels zijn monteurs van Stedin bezig om de schade te herstellen.

Het defect zorgde waarschijnlijk ook voor een powerdip in Mijdrecht. Vermoedelijk heeft dat de apparatuur in de technische ruimte van Drukkerij Verweij beschadigd, waarna rookontwikkeling ontstond. Ook daar greep de brandweer in.

Treinverkeer

De stroomstoring zorgt ook voor problemen op het spoor. Tussen Abcoude en Amsterdam rijden geen treinen. De extra reistijd is meer dan een uur. De NS verwacht dat de storing rond 23.30 uur is verholpen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Via 0297.nl

Rookontwikkeling bij drukkerij VerweijRookontwikkeling bij drukkerij Verweij
Rookontwikkeling bij drukkerij VerweijRookontwikkeling bij drukkerij Verweij
Rookontwikkeling bij drukkerij VerweijRookontwikkeling bij drukkerij Verweij
Terug

Hollandse AVond Mijdrecht