Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen tweede bij landelijke finale

Datum: 11 september 2016
Bron: ingezonden stukken

Het brandweerkorps van Vinkeveen is zaterdag 10 september als tweede geëindigd tijdens de landelijke finale van de vaardigheidstoets oppervlakteredding. Aan deze finalewedstrijd welke plaatsvond in Krimpen a/d IJssel werd deelgenomen door de beste zes ploegen uit het land. Bij de prijsuitreiking bleek het onderlinge verschil met de winnaar slechts een schamel puntje.

De ploeg kreeg te maken met een complex incident op de drukbevaren IJssel. Een speedboot met daarachter een waterskier was in aanvaring gekomen met een sleepboot. Door de klap was de speedboot omgeslagen en waren vier personen te water geraakt. Bij de aanvaring werden ook de hengels van een visser overvaren die besloot het water in te gaan om zijn hengels te redden...het lukte hem vervolgens alleen niet meer om op de kant te komen.

Bij de prijsuitreiking bleek het onderlinge verschil tussen de ploegen niet groot. Met een technisch totaal van 1100 punten en een eindscore van 1548 punten kwam het Vinkeveense team dus slechts een puntje te kort om opnieuw landskampioen te worden. Toch kan de ploeg zeer tevreden zijn met het behaalde resultaat!

De wedstrijdploeg bestond uit:

Bevelvoerder:                   Mark van Wijk
Chauffeur:                         Joep Kuijper
Zwemmer 1:                      Jelle Oldenburger
Zwemmer 2:                      Mischa Börger
Veiligheidsman:               Martin Pothuizen
Gewondenverzorger:    Valerie Feddema

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34

Terug