Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Culinaire Venen groot succes, foto's online

Datum: 12 september 2016
Bron: ingezonden stukken

Het team van restaurant ’t Amsterdammertje uit Loenen is zaterdag jl. op de Culinaire Venen onderscheiden met de Culinaire Nol, de wisseltrofee voor het restaurant dat zich het beste presenteert tijdens dit jaarlijkse Rondeveense evenement. Eigenaar André Gerrits uit Mijdrecht nam de koperen steelpan over van de winnaar van 2015: Gerrit Verweij, van restaurant Het Rechthuis.

Evenals de voorgaande tien jaren was er voor de fijnproevers en lekkerbekken die het evenement bezochten weer veel te genieten en bovendien onder haast subtropische weersomstandigheden. De ruim 2.500 bezoekers hadden veel belangstelling voor de culinaire prestaties van de deelnemende restaurant- en horecabedrijven Rendez Vous, het Rechthuis, Il Gusto, PUUR, L’Opera Ice en Prinselijk Proeven uit Mijdrecht, Villa Lokeend uit Vinkeveen en ’t Amsterdammertje uit Loenen aan de Vecht.

Middagprogramma

Het middagprogramma begon al om 13 uur voor de kinderen, met o.a. een wedstrijd cupcakes versieren, dansen op het grote podium en –wegens het succes van vorig jaar– De Ronde Venen Got Talent, waar podiumbeesten van 4 tot 16 jaar hun talent konden tonen.

Opening en Culinaire Nol

Om 14.30 verrichtte burgemeester Maarten Divendal de officiële opening en startte de jury met haar moeilijke taak te bepalen welk deelnemend bedrijf dit jaar de Culinaire Nol mee naar huis mocht nemen voor de beste culinaire prestatie.

Entertainment

De hele middag kon het publiek genieten van optredens van het Celebration Kwartet en DJ Boes, en ’s avonds kwamen Renée Kouwenhoven en Mark Fledderman hun opwachting maken, afgewisseld door DJ Boes.

Goede doel: Hoogvliegersdag Hilversum

Van elk verkocht muntje was een vast bedrag bestemd voor een goed doel. Dit jaar was gekozen voor de Hoogvliegersdag in Hilversum, een activiteit van de Stichting Hoogvliegers, die zieke of gehandicapte kinderen van 6 tot en met 17 jaar oud een bijzonder en onvergetelijk avontuur laten beleven door hen zelf een vliegtuig te laten besturen. Het geld gaat naar kinderen uit De Ronde Venen die op die speciale dag in Hilversum worden uitgenodigd.

De stichting Culinaire Venen maakt binnenkort, na verrekening van alle kosten en opbrengsten, bekend welk bedrag is opgehaald voor het goede doel en bedankt alle sponsors, vrijwilligers, gemeente en natuurlijk het publiek voor weer een geslaagd evenement. In 2017 vindt de Culinaire Venen plaats op zaterdag 9 september.

Klik hier voor alle foto's.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht