Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Hofland Mijdrecht week lang helemaal dicht

Datum: 12 september 2016
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Hofland, tussen de N201 en Dukaton in Mijdrecht, is vanaf maandag 19 september 6.00 uur tot donderdag 22 september 21.00 uur geheel afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer is in die periode dan ook niet mogelijk. Bussen rijden tijdens de afsluiting een aangepaste route.

In opdracht van de gemeente wordt Hofland gerenoveerd. Het werk, waarmee op 22 augustus is begonnen, bestaat uit het vervangen van het hoofdriool, het nevenriool en de waterleiding. Daarnaast worden trottoirs, bushaltes en parkeervakken vernieuwd. Het asfalt in de rijbaan wordt vervangen voor nieuw asfalt en alles wordt weer op hoogte gebracht. Het werk is naar verwachting 16 december 2016 klaar.

Daarnaast moeten dinsdag 13 september een haagbeuk en een esdoorn geveld worden. Er is sprake van noodkap, omdat de bomen de dag ervoor door de werkzaamheden instabiel zijn geworden. De wortels van een haagbeuk (tegenover nummer 150) en van een esdoorn (tegenover nummer 175) waren zodanig over het riool gegroeid, dat het noodzakelijk was ze te verwijderen.

Bij beide bomen moesten de wortels aan één kant weggehaald worden. Daardoor zijn de haagbeuk en de esdoorn nu zo instabiel dat het risico op omvallen groot is. Vanwege de veiligheid laat de gemeente beide bomen met spoed weghalen. 

Sinds het begin van de werkzaamheden is Hofland vanaf Dukaton/Rondweg naar de N201 afgesloten. Vanaf 19 september 6.00 uur tot 22 september 21.00 uur kan verkeer dat vanaf de N201 komt dus ook geen gebruik meer maken van Hofland. De gehele afsluiting is noodzakelijk omdat de weg op een aantal plaatsen over de hele breedte moet worden opengebroken in verband met rioolwerkzaamheden.

Ook in november wordt de gehele weg een periode afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat is van maandag 7 tot en met vrijdag 18 november.   

Meer informatie vindt u op www.derondevenen.nl onder Actueel > Werkzaamheden en afsluitingen. Hebt u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de gemeente. Vraag naar Robert Veenendaal, T. 0297 29 18 68 of Roy Geurtsen, T. 0297 29 16 60.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34

Bestanden:

test


Archiefvideo - via 0297.nl


Terug