Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie past openingstijden bureaus aan

Datum: 30 september 2016
Bron: 0297.nl

Met ingang van 1 oktober 2016 past de politie de openingstijden van de politiebureaus in de gemeente Stichtse Vecht en De Ronde Venen aan. De verminderde aanloop van publiek met name in de avonduren, in combinatie met uitbreiding van de digitale contactmogelijkheden, geven aanleiding om de politieinzet anders te organiseren.

Inperking van de openingsuren betekent dat meer politiepersoneel op straat kan worden ingezet. Voorafgaand aan dit besluit heeft de politie gedurende een periode van drie maanden metingen gehouden om de aanloop aan de bureaus in kaart te brengen. Hieruit bleek dat met name in Breukelen en Abcoude slechts geringe aanloop was. Voor de andere bureaus geldt dat voor de avonduren.

Nieuwe openingstijden

In de praktijk betekent dit dat de avondopenstelling van bureau Maarssen komt te vervallen. Dit bureau is nu nog van maandag tot en met zondag geopend van 9.00 tot 22.00 uur.
De nieuwe openingstijden van bureau Maarssen worden:
van maandag tot en met zondag van 09.00 tot 18.00 uur.

Mijdrecht

Bureau Mijdrecht is één avond per week open. Op maandag gelden openingstijden van 11.30 tot 20.00 uur. De andere werkdagen is het bureau geopend van 09.00 tot 17.00 uur.
De nieuwe openingstijden van bureau Mijdrecht worden:
alle werkdagen van 09.00 – 17.00 uur.

Breukelen

Bureau Breukelen is nu op alle werkdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur.
De nieuwe openingstijden van bureau Breukelen worden:
Op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Abcoude

Bureau Abcoude heeft nu alleen een spreekuurfunctie op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.30 uur. In de praktijk blijkt dat dat nagenoeg geen gebruik van wordt gemaakt. De spreekuurfunctie van bureau Abcoude komt te vervallen.

Andere dienstverlening

De dienstverlening van de politie is aan verandering onderhevig om tegemoet te komen aan de wensen van burgers voor meer flexibiliteit. Dit betekent dat er meer mogelijkheden zijn gekomen om melding of aangifte te doen via internet. Dat kan 24 uur per dag. De smartphone waarover agenten beschikken maakt het mogelijk om vaker aangifte op te nemen op locatie, zoals bij mensen thuis. Daarnaast is de politie zoals gebruikelijk 24 uur per dag telefonisch bereikbaar via 0900 – 88 44 of bij spoed via 1-1-2.

Toekomstige ontwikkelingen

Daarnaast wordt het mogelijk om aangifte te doen op ieder politiebureau, ongeacht de woon- of pleegplaats. Ook wordt landelijk gewerkt aan de uitrol van zogenoemde 3D-loketten in gemeentelijke locaties, waar aangifte kan worden gedaan via een internetverbinding bij een politiemedewerker die elders op een politiebureau zit.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht