Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Kom in de Kas in Mijdrecht en Wilnis

Datum: 27 maart 2012
Bron: Kom in de Kas De Ronde Venen

Hoe teel je groenten biologisch, hoe groeien gerbera’s op en wat doet een melkrobot? Het antwoord op deze en andere vragen is te vinden achter het glas van de kas. Op zaterdag 31 maart openen acht bedrijven in regio De Ronde Venen hun deuren tijdens Kom in de Kas. Deze bijzondere open dag voor de glastuinbouw duurt van 10.00 tot 16.00 uur en geeft bezoekers de kans persoonlijk kennis te maken met de innovatieve sector. En dat bezoek zou wel eens flink tot de verbeelding kunnen spreken, want in de kas kan alles. Kom in de Kas wordt voor de 35e keer georganiseerd en is één van de grootste publieksevenementen van Nederland.

Klik hier voor de pagina met het programma uit De Groene Venen (PDF)

Kom kijken
Biologische groenten zijn populair, maar waar komen ze eigenlijk vandaan? Een deel gewoon uit de regionale kas en wie Kom in de Kas bezoekt kan ze persoonlijk op zien groeien. Even verderop worden gerbera’s, hortensia’s en tuinplanten gekweekt, om vervolgens door heel Nederland en soms zelfs verder te reizen. Hoe die reis van zaadje tot bloem van start gaat is met de eigen ogen te zien in regio De Ronde Venen. Speciaal voor Kom in de Kas openen bedrijven een zaterdag lang hun deuren om te laten zien wat er allemaal komt kijken bij het telen van hun producten. Rondleidingen, uitleg en zelf proeven staan allemaal op het programma.

Lekker in de buurt
Bij elk bedrijf is een andere leuke activiteit voor jong en/of oud georganiseerd. Zo kunnen kinderen zich uitleven op springkussens of zich laten schminken. Er lopen 4 paashazen rond die bezoekers op een paaseitje trakteren of u gaat een lekkere pannenkoek eten bij Kwekerij Kempen. Behalve de kassen zijn ook een aantal boerderijen geopend voor het publiek. Kalfjes, lammetjes en kuikentjes, maar ook koeien, schapen en kippen kunnen van dichtbij worden bekeken en geaaid. Altijd al willen weten hoe een melkrobot werkt of hoe veel gram een kalfje weegt? Dit is het moment om erachter te komen. Er zijn spulletjes te koop die door kinderen gemaakt zijn en waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Lilianefonds. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In regio De Ronde Venen nemen acht bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Iedere deelnemer heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden in regio De Ronde Venen zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur op zaterdag 31 maart. Er zijn meerdere centrale parkeerplaatsen waarvandaan pendelbusjes rijden. Zie voor meer informatie www.komindekas.nl. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door het Productschap Tuinbouw, Rabobank en Interpolis.

Klik hier voor de pagina met het programma uit De Groene Venen (PDF)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug