Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Bewoners Baambrugse Zuwe hele dag zonder water

Datum: 08 oktober 2016
Bron: RTV Utrecht

Ruim 130 huishoudens op de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen hebben ruim een dag zonder drinkwater gezeten. 

Waterbedrijf Vitens heeft zondagmorgen voor de tweede keer jerrycans met water uitgedeeld. Ook zaterdagavond zetten medewerkers honderden tankjes neer. Gedupeerde bewoners konden rond 8.00 uur een gratis jerrycan afhalen op de Baambrugse Zuwe 196.

Het waterbedrijf verwachtte dat omwonenden van de Baambrugse Zuwe rond 14.00 uur weer de kraan open kunnen zetten. Eerder werd nog uitgegaan van zondag 3.00, 9.00 en 12.00 uur. Uiteindelijk was om 12.45 uur de storing opgelost. Toen de druk op de leiding werd gezet is er even later ter hoogte van De Plashoeve wederom een groot lek ontstaan. Lees hier meer. 

Asfalt opengebroken

Om het lek op te sporen heeft een aannemer de hele nacht doorgewerkt. Omdat het lastig was de lekkages onder het wegdek te vinden is op meerdere plaatsen het asfalt opengebroken.

Bij het wegwerk werd tot overmaat van ramp een kabel geraakt, waardoor bewoners ook enkele uren niet konden bellen of internetten. Dat probleem is inmiddels opgelost.

Zanger Thomas Berge, die in het getroffen gebied woont, verraste de wegwerkers 's nachts met frikandellen en kroketten. "Deze toppers zijn al de hele dag en nacht aan het werk in de straat om een gesprongen waterleiding te herstellen, wat een helden!" schreef hij erover op zijn Facebookpagina.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Via 0297.nl
Terug

Hollandse AVond Mijdrecht