Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Waterleiding Vinkeveen weer lek, Baambrugse Zuwe staat blank

Datum: 10 oktober 2016
Bron: RTV Utrecht

De waterleiding in Vinkeveen is opnieuw lek geslagen. Na veel problemen afgelopen weekend leek in de nacht van zondag op maandag het probleem verholpen, maar bij Zandeiland 4 stroomt het leidingwater over de Baambrugse Zuwe.

De doorgaande weg is dicht en lokaal is het drinkwater afgesloten. Wegwerkers breken het asfalt open om de kapotte leiding te repareren of vervangen. Het is nog niet duidelijk hoeveel klanten deze keer getroffen zijn of hoe lang het duurt voor de kraan weer open kan.

Omwonenden van de Baambrugse Zuwe kwamen zaterdagmorgen zonder drinkwater te zitten toen de leiding onder de weg op drie plaatsen lek raakte. Een oorzaak is nog niet gevonden. Wegwerkers groeven de hele nacht door, om het probleem uiteindelijk zondagmiddag te verhelpen. Daarna zorgde een nieuw lek zondagmiddag en -avond lokaal nog voor ongemak.

Voor klanten van Vitens in het getroffen gebied geldt nog een 'kookadvies'. Dat betekent dat omwonenden wordt aangeraden om drinkwater voor gebruik eerst drie minuten te koken.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht
Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht