Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Sushi-chef uit Vinkeveens restaurant veroordeeld voor diefstal en uitschelden agent

Datum: 12 oktober 2016
Bron: AD.nl

Een sushi-chef van een restaurant in Vinkeveen is vandaag door de Utrechtse politierechter veroordeeld omdat hij geld uit de kassa van het restaurant heeft gestolen. De 26-jarige R. uit Soest kreeg een boete van 500 euro voor de diefstal en voor het uitschelden van een agent in Utrecht. 

De eigenaren van het afhaal- en bezorgrestaurant deden aangifte tegen R. nadat er op 1 december opnieuw een kasverschil was geconstateerd. Uit de kassa misten een aantal twee euromunten. Op bewakingsbeelden was te zien dat R. met de kassa bezig was, terwijl hij daar als kok eigenlijk niets te zoeken had. 

R. ontkent dat hij geld heeft gestolen. Volgens hem had hij geld gewisseld voor zijn vriendin. 

Uitschelden agent

Daarnaast werd R. ook veroordeeld voor het uitschelden van een agent in oktober 2014 op straat in Utrecht. Volgens R. had hij daarvoor de volgende dag al zijn excuses aan de agent aangeboden. 

De rechter achtte de diefstal van de muntstukken bewezen op grond van de videobeelden en het feit dat de Soester overdag alleen in het restaurant was geweest. R. werkt inmiddels ergens anders als sushi-chef. 

De 500 euro schadevergoeding die de eigenaren van het Vinkeveense restaurant hadden gevorderd is door de rechter afgewezen, omdat het de rechter volstrekt onduidelijk was waar het bedrag op was gebaseerd.

Bron / tekst: Ad.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht