Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Kerktoren Weesp ingestort na grote brand

Datum: 08 november 2016
Bron: RTV NH

Door een grote brand is de toren van de Sint-Laurentiuskerk in Weesp dinsdagavond ingestort.

Toen de brand rond 19.00 uur uitbrak, snelden brandweerlieden met ladderwagens en hoogwerkers naar de Herengracht. Door de hoogte waarop de brand woedde was het zelfs met dat materieel onmogelijk het vuur te doven.

Met man en macht werd geprobeerd te voorkomen dat het vuur zich kon uitbreiden, maar snel stond de kerktoren rondom in de lichterlaaie en vielen er brandende brokstukken op de grond. Uit voorzorg werd een gebied rond de kerk afgezet en ongeveer vijftien nabijgelegen huizen ontruimd.

Brokstukken

Ongeveer een uur na het uitbreken van de brand stortte een deel van de toren in. De brokstukken vielen in het gebied dat kort daarvoor door de brandweer was afgezet, dus op dat moment waren daar geen mensen aanwezig. Er is niemand gewond geraakt.

Rond 21.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Volgens de brandweer is zo'n acht meter van de toren verwoest. De rest van de kerk lijkt gespaard. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar er wordt gespeculeerd over kortsluiting als gevolg van werkzaamheden eerder die dag.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Via 0297.nlTerug

Hollandse AVond Mijdrecht