Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Overvallers parkeren auto in Abcoude

Datum: 11 november 2016
Bron:

De politie is woensdagavond 9 november 2016 een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval op een juwelenhandelaar in Amstelveen.

Het slachtoffer sloot even voor tienen zijn zaak aan In De Wolken en reed in een zwarte Audi Q7 richting zijn huisadres, elders in Amstelveen. Bij aankomst in zijn straat zag hij een man die naar hem zwaaide. Nadat het slachtoffer stopte, bleek de man een vuurwapen te hebben. Hij bedreigde het slachtoffer direct en stapte bij hem in. Hij sommeerde hem terug te rijden naar zijn bedrijf. Daar voegen zich nog twee daders, waaronder mogelijk een vrouw, bij de eerste. Het slachtoffer moest toezien hoe de drie daders er met een aanzienlijke hoeveelheid juwelen vandoor gingen. 

Abcoude

De overvallers droegen bivakmutsen en waren in het zwart/donker gekleed. Het trio nam ook het voertuig van het slachtoffer mee. De auto werd later op de avond teruggevonden nabij de afrit Abcoude, langs de A2. De politie doorzocht tevergeefs met meerdere eenheden in de omgeving van de plaatsen delict. De politie verrichte uitgebreid sporenonderzoek en sleepte de auto van het slachtoffer voor aanvullend onderzoek af.

Getuigenoproep

De juwelenhandelaar raakte bij de overval lichtgewond. Ambulancepersoneel keek hem ter plaatse na. Mogelijk zijn er mensen die woensdagavond tussen 21.50 en 23.00 uur iets opvallends hebben gezien in de omgeving van het bedrijf aan In De Wolken. Ook wil de recherche graag weten of er mogelijk mensen zijn die beschikken over camerabeelden waarop de daders te zien zouden kunnen zijn. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000. Datzelfde geldt voor getuigen van de situatie bij zijn huisadres, waar één van de daders bij hem instapte, en het achterlaten van de auto nabij Abcoude.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht