Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Flinke veranderingen in Rondeveense dienstregeling

Datum: 16 november 2016
Bron: 0297.nl / Syntus

De definitieve dienstregeling van bussen in De Ronde Venen is bekend. De nieuwe vervoerder Syntus voert vanaf 11 december flink wat wijzigingen door. In de video praten we je bij over de grootste veranderingen. Hieronder staan alle wijzigingen.

Welke haltes blijven of verdwijnen?

Mijdrecht: geen vervallen haltes, een deel van de haltes wordt bediend met andere lijnen, zoals lijn M1, lijn 121 of buurtbus 526
Wilnis: geen vervallen haltes. De halte Ir. Enschedeweg wordt alleen nog aangedaan door nachtbus N126. Reizigers uit Wilnis kunnen voortaan op lijn 130 stappen bij de haltes in het dorp, bijvoorbeeld Herenweg, Molmlaan of Burg. de Voogtlaan.
 Vinkeveen: geen vervallen haltes

Lijn 121 â€‹Mijdrecht Kogger – Hilversum Station via Wilnis, Vinkeveen, Loenen en Oud-Loosdrecht

 • De Lijn begint bij Kogger in Mijdrecht en rijdt vervolgens via Mijdrecht Centrum (Rondweg) en de grasbuurt in Wilnis naar Hilversum. Tussen Mijdrecht en Vinkeveen rijdt lijn 121 bewust een ontsluitende route via de grasbuurt.
 • Lijn 121 blijft bedrijventerrein Mijdrecht ontsluiten.
 • Lijn 121 rijdt één keer per uur.  Op zaterdag rijden we één keer per uur tussen Loenen en Hilversum.
 • Tussen Uithoorn en Mijdrecht vervalt lijn 121. Lijn 130 en de lijnen van de concessie Amstelland – Meerlanden bieden een goed alternatief.
 • Bij de halte Dorp in Loenen zijn zo veel mogelijk aansluitingen gerealiseerd, voornamelijk  in de spitsrichtingen. Zo zijn er aansluitingen in de spits van Oud-Loosdrecht naar Amsterdam v.v. en van Nigtevecht naar Breukelen v.v.. De rijtijden op de lijnen 120 en 121 fluctueren sterk, we hebben daarom gekozen voor vaste aansluitingen (en dus zo veel mogelijk vaste vertrektijden) in Breukelen en Hilversum. 

Lijn 123 Mijdrecht Kogger – Woerden Station

 • Lijn 123 kent een nieuwe route in Mijdrecht en Wilnis. Het lusje in Mijdrecht vervalt. Op het trajectdeel in Mijdrecht dat komt  te vervallen zijn buurtbus 526 en de ontsluitende lijn M1 een alternatief.
 • Vanaf het verlaten van Wilnis tot bij station Woerden is de route gelijk aan de route van lijn 123 in 2015.
 • Voor lijn 123 vervallen in Mijdrecht de haltes Roerdomp, Lepelaar, J van Renessestraat, Koningsspil, Vijzelmolen, Bozenhoven, Ridderschap en Dr. Van den Berglaan. Lijn M1 en de buurtbus 526 bieden alternatieve reismogelijkheden.
 • Het aanbod op lijn 123 is op hoofdlijnen gelijk aan het aanbod in 2016. Op maandag tot en met vrijdag is er een uurdienst met in de brede spits een halfuurdienst. Op zaterdag rijdt lijn 123 een uurdienst.
 • Er zijn optimale aansluitingen in Woerden naar Gouda in de ochtend en van de trein uit Gouda in de middag. Door deze aansluiting is er sprake van verschillende vertrektijden van lijn 123 in de ochtend en middag.

Lijn M1 Citypendel Mijdrecht 

 • Lijn M1 is een ringvormige ontsluitende lijn in Mijdrecht en biedt perfecte verbindingen binnen Mijdrecht en naar knooppunt Mijdrecht Centrum (Rondweg), waar reizigers naadloos overstappen op lijn 126.
 • Lijn M1 rijdt met de klok mee een lus door de kern Mijdrecht. De route rijdt de lus die de lijnen 123 en 126 in de huidige situatie maken via de wijken Hofland, Molenland, Twistvlied en Proostdijland.
 • Lijn M1 rijdt zeer ruime bedieningstijden op maandag tot en met vrijdag, op zaterdag en op zondag (veelal om het kwartier) en sluit bij de knooppunthalte Mijdrecht Centrum (Rondweg) perfect aan op lijn 126 en op andere lijnen. ’s Avonds rijdt Lijn M1 om het halfuur.

Lijn 126 Mijdrecht Centrum (Rondweg) – Amsterdam Bijlmer ArenA

 • Lijn 126 is een nieuwe snelle gestrekte route tussen Mijdrecht en Amsterdam Bijlmer ArenA met een snellere reistijd op dit traject.
 • Altijd is er ten minste om het half uur een bus van/naar Amsterdam, in de brede ochtend- en middagspits zelfs om het kwartier.
 • Lijn 126 heeft een gestrekte route gekregen van Mijdrecht Centrum (Rondweg) via Wilnis en Vinkeveen en dan snel en volledig over de A2 naar Amsterdam Bijlmer ArenA.
 • Op lijn 126 komen ten opzichte van de huidige situatie in Mijdrecht enkele haltes te vervallen, maar deze blijven allemaal in dienst bij andere lijnen zoals M1.
 • Op hoofdlijnen is er een verdubbeling van het aanbod: vrijwel altijd 2 ritten per uur. In de brede ochtend- en middagspits 4 ritten per uur.

Lijn 130 Breukelen Station – Uithoorn Busstation via Vinkeveen en Mijdrecht Centrum 

 • Syntus introduceert één herkenbare bus-as door De Ronde Venen, van Mijdrecht Centrum via Wilnis Zuid naar Vinkeveen Viaduct. Hiervan maakt ook lijn 130 gebruik. Tussen Vinkeveen en Breukelen en tussen Mijdrecht en Uithoorn is de route gelijk aan de huidige situatie.
 • In de spits rijdt lijn 130 2x per uur tussen Breukelen en Uithoorn en 2x per uur tussen Breukelen en Mijdrecht, Roerdomp. Hiermee krijgen inwoners van Mijdrecht West een rechtstreekse verbinding naar Breukelen waar  overgestapt kan worden op de sprinters naar Utrecht. Net zoals in de huidige dienstregeling sluit op elke sprinter een rit van buslijn 130 aan en omgekeerd. 
 • Omdat de treinen niet exact ieder kwartier gaan rijden, zal lijn 130 in de spits een 10/20 dienstregeling rijden, in plaats van een exacte 15/15 verdeling over het uur. Daardoor wordt er op iedere sprinter aangesloten.

N126 Amsterdam Leidseplein – Ronde Venen – Woerden Viaduct 

 • Nachtlijn N126 van Amsterdam Leidseplein rijdt vanaf de Ronde Venen verder naar Woerden.
 • Vanaf het Leidseplein rijdt lijn N126 via de A2 op om bij Vinkeveen de route via Mijdrechtsedwarsweg en de Industrieweg naar Mijdrecht te rijden. Via de Burg. Padmosweg naar Wilnis en vervolgens naar Woerden langs de route van lijn 123. Na Woerden Station rijdt N126 door naar Molenvliet via de route van Lijn 5. Van Molenvliet tot de Stromenlaan volgt lijn N126 de route van lijn 3. Hierna rijdt Lijn N126 via Woerden Viaduct terug naar Amsterdam Leidseplein.
 • Deze lijn rijdt zaterdagnacht (nacht van zaterdag op zondag) en vertrekt om 01:30 en 03:40 vanaf Amsterdam Leidseplein. Tussen Amsterdam Leidseplein en Vinkeveen Viaduct doen we geen haltes aan.

Vervallen halte

Vanwege het veranderende lijnennet in Wilnis komtde halte Ir. Enschedeweg (N212) voor de 121, 130 en 526 te vervallen. Lijn N126 (Amsterdam - Woerden in de nacht van zaterdag op zondag) blijft gebruik maken van de halte Ir. Enschedeweg.

laatst bijgewerkt op: 19 nov 2016 12:04Via 0297.nl

Terug