Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Man uit Kudelstaart aangehouden voor dreigfilmpje Sylvana Simons

Datum: 22 november 2016
Bron: NOS.nl

De politie heeft een man aangehouden voor het maken en publiceren van het filmpje waarin Sylvana Simons wordt bedreigd. Het gaat om een man van 37 uit Kudelstaart in de gemeente Aalsmeer. Hij heeft zich zelf gemeld op het politiebureau.

In het filmpje wordt Simons afgebeeld als naakte Afrikaanse vrouw en als Zwarte Piet. Ook zijn lichamen van opgehangen zwarte Amerikanen te zien, met daarbij het hoofd van Simons. De beelden zijn gemonteerd op het carnavalslied 'Oh Sylvana'.

Vice-premier Asscher noemde het filmpje weerzinwekkend en ook fractieleiders in de Tweede Kamer spraken er hun afschuw over uit. Simons, die actief is voor de politieke beweging Denk, zei vanmiddag zelf dat ze aangifte gaat doen.

Varken

Uit onderzoek van de researchdesk van de NPO blijkt dat de man geregeld racistische en islam-kritische video’s online zette. Zo plaatste hij een filmpje waarin Allah wordt afgebeeld als varken en een foto uit de strip Kuifje in Afrika, waarin een zwarte man een "oude dwergneger" wordt genoemd.

Sylvana Simons heeft al tijden te maken met racistische uitingen, vooral vanwege haar inbreng in het Zwarte Pietendebat. Ze wordt inmiddels beveiligd.

laatst bijgewerkt op: 22 nov 2016 21:26Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht