Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

OM wil tbs voor dreigende zoutzuurgooier

Datum: 25 november 2016
Bron: RTV Utrecht

Tegen een 53-jarige inwoner van De Ronde Venen is vijftien maanden celstraf en tbs met dwangverpleging geëist voor een reeks bedreigingen en twee inbraken. Zijn woede richtte zich op zijn oud-werkgever en zijn gezin.

De man dreigde volgens het OM mensen 'de kop van de romp te trekken'. Zijn werkgever kreeg te horen 'dat zijn hele gezin aangetast zou worden'. Ook dreigde de man met het in brand steken van een woning en een hond.

De verdachte brak ook in bij het bedrijfspand van zijn oud-werkgever aan de Constructieweg in Mijdrecht. Spullen, zoals gereedschap en machines, gooide hij in een sloot. Binnen gooide hij zoutzuur over meubelstukken en draaide hij chiffons uit gootstenen. Ook vernielde hij de administratie met spuitlijm en verf.

VERBOD
In mei dit jaar overtrad de man een verbod om het erf van zijn oud-werkgever in Wilnis te komen en op dreigende wijze contact te zoeken met familieleden van het slachtoffer.

De man is psychisch onderzocht. Deskundigen denken dat de man een stoornis heeft en een risico vormt voor zijn omgeving. Daarom is dus naast vijftien maanden celstraf ook tbs met dwangverpleging geëist.

laatst bijgewerkt op: 25 nov 2016 18:44Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht