Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Slachtoffer over misbruik basketbalcoach Mijdrecht: "Ik heb nog steeds nachtmerries"

Datum: 02 december 2016
Bron: RTV Utrecht

De van seksueel misbruik verdachte basketbalcoach uit Mijdrecht zou zijn slachtoffers gechanteerd hebben met filmpjes. Daarop is te zien dat zijn pupillen masturberen, terwijl ze met hem aan het chatten waren. De man deed zich daarbij voor als een meisje. Dat bleek vrijdag tijdens de rechtszaak tegen de verdachte E.D.

De oud-coach van Argon dreigde de beelden openbaar te maken als de jongens niet op zijn verzoeken in zouden gaan. "Als ik geen seks met hem had, dan zou hij foto's van mij publiceren", was vrijdag te horen in een van de getuigenverslagen.

TRANEN
Een aantal jongens zou na de chantage ook misbruikt zijn. Een van de slachtoffers vertelde daarover, hoorde verslaggever Peter Knieriem (RTV Utrecht) in de rechtszaal. "Op dat moment brak de verdachte. Hij kon zijn tranen nauwelijks bedwingen en gaf toe dat hij het slachtoffer afgetrokken en gepijpt heeft. Dat gebeurde daarna nog een paar keer", meldt Knieriem.

Het misbruik zou zestien jaar geleden zijn begonnen. "Ik praat het niet goed, maar het is wel gebeurd," vertelde D. vrijdag. Hij verklaarde ook dat dit slachtoffer jaren later terugkwam om seks te hebben. "Hij was toen tussen de 18 en 20 jaar oud."

NACHTMERRIES
De vader van een slachtoffer kwam ook aan het woord. Hij zei dat zijn zoon raar gedrag vertoonde nadat hij bij de basketbalcoach was geweest. Het slachtoffer vertelde dat het misbruik veel impact op hem heeft gehad. "Pas vorig jaar ben ik er over gaan praten. Ik heb nog steeds nachtmerries. Mijn onbezorgde jeugd is mij ontnomen."

Een ander slachtoffer vertelde dat hij zo'n 10 keer betast is geweest door verdachte. "Die reageerde daarop zichtbaar geïrriteerd en zei dat het niet waar was," twitterde Knieriem.

PIJNLIJK
Het misbruik kwam pas aan het rollen toen er in 2015 en 2016 aangifte werd gedaan. Na doorzoeking van het huis van D. stuitte de politie op kinderporno. Het bestuur van Argon heeft RTV Utrecht laten weten dat er sprake is van een pijnlijke zaak.

laatst bijgewerkt op: 3 dec 2016 12:06Hollandse AVond Mijdrecht

Rechtbank UtrechtRechtbank Utrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht