Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zeven jaar geëist voor ontucht basketbalcoach Mijdrecht

Datum: 06 december 2016
Bron: RTV Utrecht

Het Openbaar Ministerie in Utrecht heeft een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeven jaar geëist tegen de 49-jarige basketbalcoach Edmar D. De voormalige trainer wordt er onder meer van verdacht dat hij vier minderjarige leden van basketbalclub Argon in Mijdrecht heeft misbruikt.

D. zou zich in 1999 en 2000 aan de jongens hebben vergrepen. Een van zijn slachtoffers zou hij ook gechanteerd hebben met foto's. Verder zou hij zich tijdens chatsessies met 13 minderjarige jongens hebben voorgedaan als een jong meisje. Daarbij zou hij kinderen hebben aangezet tot seksuele handelingen. De zaak kwam pas onlangs aan het licht.

Betast

De officier van justitie citeerde dinsdagmorgen tijdens de zitting uit verklaringen van de slachtoffers bij de basketbalclub, die allen zeggen dat D. hen betastte of seksueel misbruikte. Er is volgens het OM geen reden om aan de betrouwbaarheid van die beschuldigingen te twijfelen.

Uit chats die hij zogenaamd als een meisje van 14 jaar voerde met kinderen blijkt dat hij een jongen seks liet hebben met zijn broertje van 7. Ook zou hij minderjarigen pornofoto's hebben gestuurd.

Hoofdschudden

De verdachte ontkent veel van wat hem ten laste wordt gelegd. Hij schudde regelmatig het hoofd toen delen van de slachtofferverklaringen werden voorgelezen.

Toen zijn geestesgesteldheid ter sprake kwam gaf hij aan dat hij pas sinds een paar jaar normaal kan communiceren met anderen. Lange tijd bestond zijn sociale leven vooral uit contacten via de basketbalvereniging waar hij trainer was.

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie eist nog geen behandeling voor de man, omdat eerst beter moet worden onderzocht welke behandeling bij hem past. "Deze verdachte heeft een seksuele stoornis. Voor de concrete invulling van de behandeling hebben we echter te weinig informatie", aldus persoffcier Marie-Louise van Maarsseveen.

Het OM heeft daarom aan de rechtbank gevraagd of er een tussenbeslissing kan komen. "De man moet onderzocht worden, er moet een rapport opgesteld worden en basis daarvan volgt dan een eventuele behandeling."

laatst bijgewerkt op: 6 dec 2016 15:01Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht

Via 0297.nl / RTV Utrecht


Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht