Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Man vrijgesproken na vechtpartij café Vinkeveen

Datum: 08 december 2016
Bron: ad.nl

Een 23-jarige man uit Mijdrecht is gisteren door de politierechter vrijgesproken van openlijke geweldpleging in een café in Vinkeveen. De officier van justitie had 2 maanden cel geëist waarvan de helft voorwaardelijk. Maar de rechter oordeelde na zien van beelden van de vechtpartij dat onduidelijk was of de verdachte sloeg.

De man was in januari betrokken bij een vechtpartij in café de Twee Heertjes. De jongen die door de verdachte bij de ingang al werd aangepakt, werd iets verderop in het café door twee andere mannen met een glas in het gezicht geslagen. De jongen werd geslagen omdat hij met de vriendin van een andere jongen had geflirt.

De andere jongens kregen in mei al forse werkstraffen en zij betaalden al 3000 euro schadevergoeding aan het slachtoffer, dat forse littekens in zijn gezicht opliep.

Strafblad
Op de vorige zitting twijfelde de politierechter teveel om de verdachte te veroordelen op basis van de verklaringen. Hij hield de zaak aan om beelden te kunnen bekijken. Op de beelden is te zien dat het slachtoffer het café binnen komt en de verdachte loopt naar hem toe en hij beweegt. De officier vond het overduidelijk dat hij een klap uitdeelt en bijdraagt aan het openlijk geweld. Hij woog het strafblad mee en eiste gevangenisstraf.

Volgens advocaat Paul Emmelot is de zaak alleen maar onduidelijker geworden. Hij wees erop dat de rechter bij twijfel moet vrijspreken. De politierechter nam dat advies over en de verdachte is vrijgesproken.

laatst bijgewerkt op: 8 dec 2016 10:04Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht