Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer bedankt onbevreesde buschauffeur

Datum: 08 december 2016
Bron: 0297.nl / NH

De brandweermannen van Aalsmeer hebben een buschauffeur van Connexxion in het zonnetje gezet. Hij redde in de vroege ochtend van 5 december het leven van een fietser.

Ter hoogte van het Schipperspad in Kudelstaart viel een 63-jarige man van zijn fiets. "Waarschijnlijk schoof hij daarna het water in", vertelt woordvoerder Rick de Vries van Connexxion aan NH. Vlak daarna kwam de lijnbus van Connexxion aangereden. "De buschauffeur zag een fiets liggen, half op straat en half in het gras. Er lag niemand bij. De chauffeur keek toen rechts en zag iemand in de sloot."

De buschauffeur twijfelde geen seconde en zette de bus aan de kant. "Hij heeft meteen geprobeerd de man uit het water te trekken. Maar dat lukte niet. Vervolgens heeft er blijkbaar iemand 112 gebeld. Ondertussen wist de chauffeur de man in ieder geval vast te houden om te zorgen dat hij niet verder wegzakte."

De actie van de buschauffeur was reden genoeg voor de brandweermannen om hem een bloemetje te bezorgen. Dat gebeurde drie dagen later, op donderdag.

laatst bijgewerkt op: 8 dec 2016 15:39

Terug