Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Eerste bussen van Syntus rijden

Datum: 11 december 2016
Bron: RTV Utrecht

Syntus is vanochtend van start gegaan met het busvervoer in de regio Utrecht en daarmee dus ook De Ronde Venen. Het vervoersbedrijf neemt de diensten van Connexxion over, die daar tot en met zaterdag verantwoordelijk voor was.

Voor reizigers verandert er veel. Zo is de dienstregeling behoorlijk aangepast. Syntus raadt reizigers aan om de reis voor vertrek te plannen op hun website. Ook het straatbeeld verandert: voortaan rijden er witte bussen met bestickering in de rode Syntus Utrecht-huisstijl.

Aanpoten

Voor Syntus was het de afgelopen weken flink aanpoten: het bedrijf wist pas vier weken geleden zeker dat de gunning definitief was. Aanleiding was dat Connexxion naar de rechter stapte omdat de maatschappij vond dat de aanbesteding oneerlijk was verlopen. Ook had onderzocht moeten worden of Syntus wel volgens de Mededingingswet heeft gehandeld.

Het College van Beroep stelde Connexxion uiteindelijk in het ongelijk. Daarop kon Syntus verder gaan met de voorbereidingen en de overname van veel personeel van Connexxion. Zo gaan alle buschauffeurs die nu voor Connexxion werken bij de nieuwe vervoerder in dienst.

Mijdrecht

Op het voormalig terrein van Marsman Caravans aan de Nijverheidsweg wordt momenteel nog druk gebouwd aan een remise voor de Syntus-bussen. Daar worden binnenkort 24 stuks gestald maar ook gereinigd en afgetankt.

laatst bijgewerkt op: 11 dec 2016 16:39Hollandse AVond Mijdrecht

Via 0297.nl

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht