Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brutale insluiper teistert Mijdrechtse basisscholen

Datum: 17 december 2016
Bron: 0297.nl

Basisscholen en andere instellingen hebben begin van november ongewenst bezoek gehad. Een insluiper heeft op diverse plekken buit gemaakt. Recent is pas bekend geworden dat de verschillende voorvallen waarschijnlijk met elkaar te maken hebben.

De directeur van basisschool Hofland liep de insluiper na schooltijd tegen het lijf. "Ik sprak hem aan en vroeg of ik hem kon helpen. Hij zei dat hij een afspraak had met de directeur van de andere school. Ik gaf aan dat ik hem daarheen zou brengen." De man bleek twee sleutels meegenomen te hebben. "Ik heb hiervoor aangifte gedaan bij de politie. De kinderen zijn niet in gevaar geweest omdat het na schooltijd was. Ik heb een aantal ouders die in de buurt van de school wonen gevraagd om op te letten." Alle sloten in het complex zijn inmiddels vervangen. In de andere school is een geldbedrag weggenomen.

Ook in de Driehuisschool aan de Bozenhoven werd de man betrapt door de directeur aldaar. "Hij reageerde geschrokken toen ik hem aansprak. Op mijn vraag naar wie hij op zoek was antwoordde hij 'Ik zoek het bejaardenhuis'. Daarop vertelde ik hem dat het bejaardenhuis aan de overkant was. Ik heb 'm de deur uit begeleid en gezien dat hij het pad naar Gerardus Majella opliep." Bij de Driehuisschool zou geen buit gemaakt zijn. Of de insluiper het bejaardentehuis is binnengelopen, is niet duidelijk. Wel is hij de kerk op de hoek binnengedrongen maar ook daar is hij aangesproken. Bij zalenverhuur 't Oude Parochiehuis, aan dezelfde straat, is ruim honderd euro buitgemaakt. Daar zijn duidelijke opnamen van de insluiper gemaakt.

Wilnis

De man zou ook een basisschool in Wilnis bezocht hebben. De politie bevestigt de zaken desgevraagd: "Ook wij zien overeenkomsten en zijn nu aan het uitzoeken of het daadwerkelijk om dezelfde persoon gaat en wie dit dan is. We hebben nog geen aanhoudingen verricht."

De politie vraagt mensen die meer informatie hebben zich te melden.

laatst bijgewerkt op: 17 dec 2016 12:45Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht


Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht