Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie en Abcoudenaren gaan op boevenjacht

Datum: 14 januari 2017
Bron:

Volgende week gaat de politie samen met bewoners van Abcoude inbrekers aanhouden tijdens een heterdaadoefening met inzet van Burgernet.

Op het moment dat de oefening begint, ontvangen Burgernetdeelnemers een sms- of spraakbericht met het verzoek uit te kijken naar verdachte personen en/of voertuigen. Waar en wanneer de oefening precies plaatsvindt, blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te laten zijn. Burgernetdeelnemers wordt gevraagd om informatie met de politie te delen, niet om zelf te handelen. 

De politie oefent regelmatig werksituaties. Nu wordt ook aan de inwoners van Abcoude actief gevraagd om mee te doen. 

 Opletten

Veel heterdaadaanhoudingen gebeuren met behulp van meldingen van oplettende burgers. 112-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn
een belangrijk ingrediënt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt,
kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan.  En worden dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aangehouden. 

laatst bijgewerkt op: 14 jan 2017 19:38Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht