Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Veehouder in Abcoude bestraft voor wantoestanden

Datum: 16 januari 2017
Bron: Ad.nl

De boerderij van Martinus L. in Abcoude was een puinhoop en er is geen enkele hoop op verbetering. Dat stelde de officier van justitie in Utrecht op de zitting van de politierechter waar de 57-jarige L. en zijn bedrijf terecht moesten staan.

De rechter legde L. persoonlijk een werkstraf van 60 uur op. Het bedrijf moet 7500 euro boete betalen waarvan 5000 euro voorwaardelijk. Als L. opnieuw wordt betrapt, wordt zijn bedrijf stilgelegd en ook mag hij een half jaar het beroep van veehouder niet uitoefenen.

Opgedroogde hondenpoep

Er stond al en forse lijst veroordelingen op het strafblad van het bedrijf dat vers vlees voor honden en katten levert. De gemeente trad anderhalf half jaar geleden al op. De dieren hadden geen droge plek om te slapen. De beesten zaten onder de opgedroogde poep. En de hekken waren zo gevaarlijk dat de dieren zich eraan konden verwonden. De gemeente had al een boete opgelegd. Toch troffen inspecteurs en dierenartsen een jaar geleden weer een puinhoop aan. De inspectie zette mensen aan het werk die de boel schoonmaakten. Maar ook daarna ging het weer mis.

Ziektekiemen

De 57-jarige L. verschool zich achter zijn personeel dat er een puinhoop van had gemaakt. Hij was zelf ziek geworden en hij had op zijn bedrijf in Abcoude last van overstromingen. Hij vertelde dat hij met zijn dieren niets goeds in de zin had. Dat geloofde de officier ook wel, maar zij vond ook dat L. niet inzag dat hij iets verkeerd deed. De dieren kunnen gevaarlijke ziektekiemen verspreiden, benadrukte de officier. Daarom eiste zij nu ook een voorwaardelijke stillegging van het bedrijf. De advocaat van de veehouder vond die eisen zwaar overdreven. L. kan beter in zijn bedrijf de boel opruimen dan een werkstraf uitvoeren vond de advocaat. Maar de rechter nam de eisen bijna helemaal over.

laatst bijgewerkt op: 16 jan 2017 17:05Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht