Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Mijdrechter steelt Porsche bij woninginbraak

Datum: 18 januari 2017
Bron: WoerdenTV

Op zaterdag 14 januari rond 22.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in Harmelen. Bewoners waren thuis gekomen en zagen dat er was ingebroken. Daarbij heeft de dief ook de Porsche 911 van de oprit meegenomen. De politie is naar de woning gegaan en is direct gestart met het onderzoek.

MOBIELE TELEFOON

Tijdens het onderzoek werd er in de woning een mobiele telefoon gevonden, die niet van de bewoners was. Deze was waarschijnlijk per ongeluk achtergelaten door de inbreker. Agenten hebben de telefoon onderzocht en konden persoonlijke informatie vinden, waardoor de identiteit van de eigenaar snel bekend werd. In overleg met de Officier van Justitie, werd de eigenaar van de telefoon aangewezen als verdachte van de woninginbraak en autodiefstal. De Officier gaf vervolgens toestemming om de verdachte buiten op heterdaad aan te houden.

AANHOUDING

De verdachte is een 20-jarige jongeman uit Mijdrecht. Agenten van Politie De Ronde Venen hielden de woning van de verdachte in de gaten. Hierdoor kon de verdachte snel worden aangehouden. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Houten. De Porsche werd dezelfde nacht nog onbeschadigd teruggevonden aan de hand van een GPS-signaal. Na een sporenonderzoek van de afdeling Forensische Opsporing gaat de Porsche terug naar de eigenaar.

Woensdag moet de verdachte verschijnen voor de Rechter Commissaris. Daar zal worden besloten of de verdachte langer moet worden vastgehouden.

laatst bijgewerkt op: 18 jan 2017 16:28Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht