Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Hondenbezitter is redder Wilnis eeuwig dankbaar

Datum: 22 januari 2017
Bron: 0297.nl

Hondenbezitter Karin liep afgelopen vrijdagmiddag samen met een vriendin en haar honden over de Ringdijk in Wilnis. Het was een mooie en winterse dag die binnen enkele seconden een heel andere wending kreeg. “Ik twijfelde om mijn hond los te laten,” vertelt de Klaaswaalse. “Hij is nog net geen jaar en geobsedeerd door vogels.” In de buurt van de brug over de Pieter Joostenlaan besloot ze het beestje los te laten. “Na een minuut ziet mijn hond, Joop, een vogel aan de overkant en dus rent 'ie het ijs op. Een paar meter uit de kant viel hij in het water in en kon alleen via het ijs terug. Ik zag hem proberen het ijs op te klimmen maar dat lukte niet.”

Karin zag de wanhopige blik in Joops ogen en besloot al buikschuiven naar het dier toe te kruipen. “Het ijs kraakte verschrikkelijk. Doodeng. Vlakbij Joop zag ik dat hij al begon op te geven. Toen ik vlakbij hem was kon ik alleen zijn linker voorpoot grijpen en trok hem daaraan het ijs op. Maar daarna zakte ik erdoor.”

"Ik wist niet wat ik moest doen"

Terwijl Karin in het koude water lag lukte het haar om de hond op het ijs te tillen. Hij rende meteen naar de kant. “Alleen kwam ik er niet uit. Ik heb het geprobeerd maar kreeg m’n benen er niet over gezwaaid. Toen ik met mijn armen op het ijs lag en niet meer wist wat ik moest doen, merkte ik dat ik het niet meer zo koud had. Ik voelde minder kracht en ging anders ademen.”

Karins vriendin zag het vanaf de kant met lede ogen aan. Ze belde direct 112. Naast een ambulance en politie, werden ook de duikers van de brandweer gealarmeerd. Ondertussen kwam een vrouw aangerend. Ze riep dat ze de hondenriemen als redmiddel wilde gebruiken. Samen met de vriendin werden de riemen aan elkaar verbonden en naar Karin toegeworpen. Na een tweede gooi kon ze het handvat beetpakken. “Met een ferme ruk wist ze me uit wak te trekken en gleed ik de laatste meters op buik naar de kant. Daar hebben omstanders me geholpen mijn trui uit te trekken. De politie kwam eraan met isoleerdekens.”

Uiteindelijk is de vrouw onder toeziend oog van de politieagenten en het ambulancepersoneel naar het huis van de vriendin gebracht “waar ik heel lang onder een warme douche heb gestaan, trillend en klappertandend. De broeder is pas weggegaan toen mijn temperatuur weer goed was, want deze was eerst nog te laag.” Op wat zere knieën en een pijnlijke tand na is Karin er goed vanaf gekomen. De hond mankeert helemaal niets.

Eeuwige dank

“Ik wil heel graag de mevrouw bedanken voor haar kordate hulp want zij moest eigenlijk haar kinderen uit school gaan halen. En mijn vriendin voor het bellen naar 112 en het opvangen van mijn hond.”

Karin komt graag in contact met haar redder. Inmiddels heeft zij contact opgenomen met de redactie.

Gerelateerde artikelen:
Vrouw zakt door ijs bij redden hond

laatst bijgewerkt op: 23 jan 2017 16:12Family Mijdrecht


Karin met Joop in warmere tijdenKarin met Joop in warmere tijden

Terug

Family Mijdrecht