Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

'Racistische leus op politiekar Mijdrecht'

Datum: 24 januari 2017
Bron: 0297.nl

De gemeente De Ronde Venen heeft last van een inbrakengolf. Hoewel uit cijfers blijkt dat er in 2016 minder is ingebroken dan in 2015, is het de laatste maanden opvallend veel raak. De politie waarschuwt inwoners op diverse manieren voor verdachte situaties. Langs verschillende invalswegen zijn recent tekstkarren neergezet. Met de boodschap proberen agenten en de gemeente burgers alert te houden.

Op de tekstkar langs de Mijdrechtse Dwarsweg is in de afgelopen dagen de leus 'Daarom minder' gekalkt. De vandaal verwijst daarmee waarschijnlijk naar de 'minder minder'-speech van Geert Wilders. Een gemeentewoordvoerder ziet die link desgevraagd niet direct: "Wij vinden het een beetje vergezocht."

De politie laat aan het AD weten de leus niet fraai te vinden. "We vinden de combinatie van de voor- en achterkant van de tekstkar niet gepast en proberen de tekst er zo snel mogelijk af te krijgen", laat politiewoordvoerder Danielle Friedeman weten. Het verwijderen van de vermoedelijk graffiti blijkt nog een klusje. "Collega’s hebben al geprobeerd de tekst weg te poetsen, maar dat is niet gelukt dus we gaan het op een andere manier verwijderen.” Dinsdagavond was de kar weggehaald.

Wie de vandalen zijn die de leus hebben geplaatst, is onduidelijk. Friedeman: ,,We gaan kijken of we dat nog kunnen uitzoeken.” De politie meldde overigens recent dat een deel van de inbraken te wijten zijn aan lokale boeven en een ander deel aan Oost-Europese 'travellers'.

laatst bijgewerkt op: 24 jan 2017 17:18



Family Mijdrecht




Terug

Family Mijdrecht