Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Forse celstraffen voor geweldadige overval in Aalsmeer

Datum: 08 maart 2012
Bron: blikopnieuws.nl

Aalsmeer - Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft vandaag vijf verdachten vervolgd voor hun betrokkenheid bij een zeer ernstige, gewelddadige woningoverval vorig jaar in Aalsmeer.

De verdachten, vier mannen (22, 23, 27 en 28) en een vrouw (26) overvielen de slachtoffers in de nacht van 1 op 2 april in hun eigen woning. Terwijl de slachtoffers lagen te slapen, werden zij geconfronteerd met drie gemaskerde, gewapende mannen die hen uit bed trokken. Ze werden vervolgens een uur lang bedreigd en mishandeld. Een van de slachtoffers stikte bijna in zijn eigen bloed, en hield ernstig letsel over aan de overval.

Niet alleen de overval zelf, maar ook het feit dat iemand uit hun eigen vriendenkring betrokken was bij de voorbereiding van de overval, is tot op de dag van vandaag zeer traumatisch voor de slachtoffers.

Vanwege al deze omstandigheden tezamen eiste het OM vandaag vanwege deze brute woningoverval 8 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de drie verdachten die in de woning waren tijdens de overval en 5 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de twee anderen. Daarnaast vordert het OM schadevergoedingen voor de slachtoffers.

Bron: blikopnieuws

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht