Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Verklaring burgemeester Uithoorn over steekincident

Datum: 22 maart 2017
Bron: Gemeente Uithoorn

Aan de Admiraal de Ruyterlaan in Uithoorn heeft dinsdagavond een incident plaatsgevonden. Een meisje van drie jaar is gestoken met een mes. Het meisje is behandeld in het ziekenhuis, en maakt het naar omstandigheden goed. De vermoedelijke dader is na het incident op de vlucht geslagen en heeft zichzelf kort daarna van het leven beroofd.

De primaire zorg van de gemeente Uithoorn en alle betrokken instanties ligt op dit moment bij de getroffenen en hun families. Aan alle betrokken personen is hulp en nazorg aangeboden. Ook is er contact gezocht met de buurt en de school van de kinderen van de betrokkenen. Slachtofferhulp is ingeschakeld en verleent ondersteuning.

Burgemeester Dagmar Oudshoorn-Tinga: “Ons medeleven gaat uit naar het slachtoffertje en haar gezin, maar ook naar de familie/nabestaanden van de dader. We wensen hen allen veel sterkte bij het verwerken van deze afschuwelijke gebeurtenis en bieden onze hulp aan. Het incident heeft grote indruk gemaakt in Uithoorn, op bekenden van de beide gezinnen, maar ook op getuigen en anderen. Ook voor hen is hulp beschikbaar, als ze daar behoefte aan hebben.”

De gemeente onderzoekt samen politie en de betrokken zorgpartners uit wat er precies is gebeurd. Op dit moment weten we dat de vermoedelijke dader bekend was bij de gemeente en bij zorgpartners. De uitkomsten van dat onderzoek zullen zo snel mogelijk worden gedeeld en besproken met de gemeenteraad van Uithoorn.

laatst bijgewerkt op: 22 mrt 2017 14:54Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht