Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zoekacties naar vermiste Vinkeveense rond Belgisch tankstation

Datum: 18 april 2017
Bron: RTV Utrecht

De Belgische politie heeft nieuwe aanwijzingen over de vermissing van Anthoniek Kuijpers, beter bekend als Mieke. De vrouw uit Vinkeveen verdween in augustus 2014 spoorloos, na een uitstapje met een vriendin in Brugge. De federale politie zegt tegen RTV Utrecht dat Kuijpers de laatste jaren voor haar verdwijning onofficieel in de kustplaats Knokke woonde.

De recherche houdt deze week grootscheepse zoekacties bij een benzinestation langs de snelweg bij Nijvel. Mogelijk heeft Kuijpers daar sporen achtergelaten, zegt Céline D'havé van het parket van West-Vlaanderen tegen RTV Utrecht. Justitie houdt er zelfs rekening mee dat het lichaam van Kuijpers daar wordt gevonden. Het is niet uitgesloten dat Kuijpers leeft en ondergedoken zit, maar ze kan ook slachtoffer geworden zijn van een misdrijf.

CAMERABEELDEN

Kuijpers was 45 jaar toen ze verdween. Op 21 augustus 2014 had ze 's morgens haar vriendin Adriana L. opgehaald bij het station van Brugge. Ze reden in de auto van Kuijpers in de richting van Brussel. De Nederlandse vrouw is voor het laatst te zien op camerabeelden van een benzinestation in Drongen. Sindsdien is geen enkel teken van leven meer vernomen.

Adriana L., die een jaar in voorarrest heeft gezeten op verdenking van gijzeling en nog altijd verdachte is, houdt vol dat ze Kuijpers later die dag heeft afgezet bij station Brussel-zuid. Volgens L. zijn ze na de tussenstop in Drongen ook nog gestopt bij het tankstation in Nijvel. De zoekacties deze week concentreren zich op het terrein rond dat tankstation.

HUURMOORD

Mieke Kuijpers is zelf overigens niet van onbesproken gedrag. Ze heeft eerder een lange gevangenisstraf uitgezeten voor een huurmoord in 2000. Ze werd veroordeeld tot 15 jaar cel, omdat ze een flink bedrag had betaald om haar man Marcel Koorndijk in hun villa in Vinkeveen te laten doodschieten.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge zegt tegen RTV Utrecht dat het nog te vroeg is om vast te stellen of de verdwijning van Kuijpers iets met de huurmoord in Vinkeveen te maken heeft. Wel onderhoudt de Belgische Justitie contact met het Openbaar Ministerie in Nederland over die zaak.

Wie denkt informatie te hebben over de vermissing van Mieke Kuijpers, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in België via [email protected] .

laatst bijgewerkt op: 18 apr 2017 16:14Family Mijdrecht

RTV UtrechtRTV Utrecht
Terug

Family Mijdrecht