Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gemeente sluit woning: Steekpartij na 'frustratie over illegale prostitutie' in Uithoorn

Datum: 01 mei 2017
Bron: RTV Noord Holland

De steekpartij die vanavond plaatsvond bij De Gasperiflat in Uithoorn zou het gevolg zijn van frustratie over illegale prostitutie in het flatgebouw. Buren zouden veel overlast hebben gehad van de aanwezigheid van illegale prostituees in het gebouw.

"Ik hoorde mensen heen en weer rennen op de galerij en veel geschreeuw", zegt een bewoner van de flat tegen NH Nieuws. De ruzie is volgens hem het gevolg van spanningen tussen bewoners van het gebouw en vrouwen die het zouden gebruiken voor illegale prostitutie.

"Sommige mensen kwamen 's nachts maar klopten dan aan bij de verkeerde deur", vertelt hij over de overlast die klanten van de vrouwen veroorzaakt zouden hebben. De vrouwen zouden vandaag bezig zijn geweest met een verhuizing van de flat naar een andere plek. 

"Ze schijnen nog een laatste keer met pepperspray gespoten te hebben, gespuugd te hebben en weet ik veel wat allemaal", zegt hun buurman gelaten. Hij is niet erg verbaasd over de commotie. "Ik ben het wel gewend."

Cliënten

"Het was geen gewoon huis", bevestigt een bewoner van dezelfde flat over de woning van de vrouwen. "Het was een hoerenhuis." Ook hij meldt dat er sprake zou zijn van irritatie bij de buren van de vrouwen.

"De cliënten komen om twee uur of drie uur 's nachts aanbellen, maar soms vergeten ze het huisnummer en bellen ze bij de buren. Dus dan waren de buren boos."  Een situatie die zich volgende de man 'iedere dag' voordeed.

Pepperspray

Het zou de reden geweest zijn dat een andere bewoner het met een van de vrouwen aan de stok kreeg tijdens de verhuizing. "Zij spuit gewoon met pepperspray in de ogen", vertelt hij over haar reactie op zijn aantijgingen, 'dus die man is boos en slaat die dame met een stok'.

Bij de uit de hand gelopen vechtpartij die daarop volgde zou iemand gestoken zijn. "Ik heb een mes gezien."  De politie bevestigt dat er in ieder geval een betrokkene gewond is geraakt doordat zij in haar arm is gestoken.

Woning gesloten

De gemeente heeft inmiddels bevestigd dat een van de woningen in de Gasperiflat werd gebruikt voor illegale prostitutie en heeft het dichtgetimmerd. Wie achter het bordeel zat, is nog niet duidelijk.

 

laatst bijgewerkt op: 3 mei 2017 21:37Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht