Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Uitslag Sportverkiezingen De Ronde Venen

Datum: 23 februari 2012
Bron: Gemeente De Ronde Venen

In een goed gevulde De Meijert in Mijdrecht zijn woensdagavond 22 februari de winnaars van de Sportverkiezingen De Ronde Venen bekend gemaakt. Marathonschaatser Kevin Regelink is verkozen tot Sportman en hardloopster Jolanda ten Brinke tot Sportvrouw van 2011. Het juniorenteam Argon B1 is verkozen tot Sportploeg van het jaar en baanwielrenner André Looij tot Sporttalent. De Sportvrijwilliger 2011 is Alexia Sifneos, die zich inzet voor de Hockey Vereniging Abcoude. De Sportstimuleringsprijs werd uitgereikt aan judovereniging Fuyiama.

De sportverkiezingen zijn een niet meer weg te denken traditie in de gemeente De Ronde Venen. En ook in tijden van financiële tegenwind eert de gemeente op gepaste wijze haar sporthelden. De verkiezingen werden live door de lokale omroep Midpoint uitgezonden.

De bekendmaking van de winnaars van de verschillende sportprijzen stond centraal deze avond. De aanwezigen maakten nader kennis met sportwethouder David Moolenburgh. Hij keek kort terug op het voorbije sportjaar en vooruit naar komend sportjaar waarin de gemeente vanwege de financiën voor lastige keuzes staat, ook op het gebied van sport. Maar de wethouder zag ook kansen om met creativiteit en inzet van betrokkenen uit de sport de gemeente sportief te houden. Het programma werd afgewisseld met een demonstratie van acrogym van GVAbcoude, een sportquiz waarin de lokale sportkennis werd getest, een zumbashow waarin Edith Blok de zaal mee liet doen, en met tips over hoe sportclubs kunnen bijdragen aan de millenniumdoelstellingen van de gemeente De Ronde Venen.

De titel Sportvrijwilliger 2011 werd toegekend aan Alexia Sifneos. Zij doet vrijwilligerswerk voor Hockey Vereniging Abcoude. Daar vervult zij enthousiast verschillende rollen: van trekker van de wervingscommissie, wedstrijdsecretaris tot trekker van de zaalhockeycommissie. Sinds haar betrokkenheid staat de HV Abcoude veel meer op de kaart binnen het district, is de vereniging gegroeid en spelen de lijnteams langzaam maar zeker steeds hoger in de competitie. Ook genomineerd als sportvrijwilliger waren Anneke Both, bekend als een hele gezellige, maar stille kracht binnen voetbalvereniging CSW en Elvira Oudemans die onder meer al jaren het diplomazwemmen bij de Abcouder Zwem en Polo Club begeleidt en wekelijks zwemles geeft aan de jeugd. De Sportstimuleringsprijs (sponsor: Brouwer transport en logistiek) werd uitgereikt aan judovereniging Fuyiama uit Abcoude vanwege hun toezegging gehandicaptensportacitiviteiten te gaan opzetten.

Baanwielrenner André Looij werd uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar 2011. Hij heeft in 2011 vijf medailles van het NK baanwielrennen op zijn naam weten te zetten: twee maal goud, twee maal zilver en een bronzen medaille. Daarnaast wint hij ook internationale wedstrijden tegen Duitsers, Belgen, Polen en Amerikanen. Hij streed om de titel met Thijs Leijgraaff eveneens baanwielrenner en Sterre Deetman die hockey speelt bij HV Abcoude.

De prijs van Sportploeg van het jaar (sponsor: Rabobank Rijn en Veenstromen) ging naar het juniorenteam B1 van Argon. Dit voetbalteam is in 2011 kampioen geworden van de tweede divisie en wist zo rechtstreeks te promoveren naar de eerste divisie landelijk. Met zes punten voorsprong op de nummer twee verzekerden ze deelname in deze landelijke competitie, waar in dit seizoen gespeeld wordt tegen de B1 van betaalde voetbalclubs als Groningen, Volendam, De Graafschap en Almere City. Deze ploeg streed om de titel tegen het korfbalteam A1 van Atlantis en het zijspanteam van Roké Motors bestaande uit Kees Kentrop en Gerard Daalhuizen.

Hardloopster Jolanda ten Brinke werd tot Sportvrouw 2011 verkozen. Zij heeft bij alle wedstrijden (23) minimaal een podiumplaats behaald en haalde voor het eerst in haar carrière twee NK-medailles: zilver op NK 10 km en brons op NK halve marathon in categorie ‘vrouwen 40'. Nicoletta de Jager, die aan moutainbiken doet en sportvrouw 2010 van De Ronde Venen is en Anouk Claessens, eveneens hardloopster, waren de andere genomineerden voor Sportvrouw 2011.

Marathonschaatser Kevin Regelink is Sportman 2011. Hij heeft schitterende prestaties geleverd als marathonschaatser bij de eerste divisie, landelijke marathon. Won tijdens het Nederlandse kampioenschap eerste divisierijder KPN cup en Thialf Heerenveen in een heel sterk nationaal veld een bronzen medaille. Volgend jaar gaat hij bij de Topdivisie landelijke marathon schaatsen. Dit is het hoogst haalbare bij het marathonschaatsen. Hij streed samen met rodelaar Dirk Jongkind en handbiker Tim de Vries om de titel.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht