Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Examenscholieren staan voor kapotte brug bij De Hoef

Datum: 15 mei 2017
Bron: RTV Utrecht

De fietsersbrug tussen De Hoef en Zevenhoven is maandagmiddag niet te gebruiken. Een binnenvaartschip is tegen de brug over de Kromme Mijdrecht aan gevaren.

Het incident gebeurde maandagmiddag rond 12.00 uur. Een brugwachter bediende de Overzetbrug op afstand, terwijl een fietser ook de knop in drukte om over te steken. Het opengaan van de brug werd gestopt waardoor hij weer naar beneden ging. Het gaat dus waarschijnlijk om een technische fout of storing.

Fietsers moeten nu ruim drie kwartier om fietsen. Een woordvoerder van gemeente liet weten te kijken naar een mogelijke oplossing. Maandagavond is deze nog niet gevonden, mogelijk is er dinsdag meer duidelijk.

Een woordvoerder van Waternet liet weten dan ook het scheepvaart verkeer gestremd is. De brug staat voor de helft open en is instabiel. Morgen gaat werklui hem zekeren.

Veel scholieren maken iedere dag gebruik van de brug en maandagmiddag stonden ook examenleerlingen voor een dichte brug. Volgens Het Veenlanden College zat iedereen alsnog op tijd in de zaal.

Zie ook: Gemeente regelt tijdelijk pontveer over De Kromme Mijdrecht

laatst bijgewerkt op: 16 mei 2017 10:31Hollandse AVond Mijdrecht
Terug

Hollandse AVond Mijdrecht