Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Veel hulpdiensten op Eiland 4 Vinkeveen

Datum: 30 mei 2017
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dinsdag 30 mei, woensdag 31 mei en donderdag 1 juni vinden er de hele dag oefeningen plaats van hulpdiensten op Zandeiland 4 (Klinkhamerterrein) in Vinkeveen. 

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) organiseert jaarlijks de CoPI-dagen. Dit zijn drie dagen waarop de hulpdiensten oefenen en waarbij het Commando Plaats Incident (CoPI) wordt beoefend. Het CoPI is een team dat bestaat uit vertegenwoordigers van politie, brandweer, gezondheidszorg en gemeente dat de operationele leiding heeft bij de bestrijding van het incident.

Tijdens de trainingen wordt er met verschillende hulpdiensten geoefend. Daarom zijn er 30 en 31 mei en op 1 juni veel hulpverleningsvoertuigen te zien rondom Eiland 4. De oefening wordt overdag gehouden tussen 8.00 en 17.00 uur. Het is niet te verwachten dat de omwonenden overlast ervaren van de oefening.

Werken aan rampenbestrijding

Om ervaring op te doen met het bestrijden van rampen en crises moeten de hulpdiensten en betrokken crisispartners regelmatig oefenen. De VRU organiseert daarom door het hele jaar heen oefeningen op wisselende locaties. Zo werkt de VRU constant aan het verbeteren van de rampenbestrijding.

laatst bijgewerkt op: 30 mei 2017 10:49Via 0297.nlTerug