Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Uithoornaar (46) krijgt 2,5 jaar cel voor jarenlang seksueel misbruik stiefdochter

Datum: 29 mei 2017
Bron: NH Nieuws

Een 46-jarige man uit Uithoorn is door de rechtbank veroordeeld tot dertig maanden cel voor het vijf jaar lang seksueel misbruiken van zijn stiefdochter. Ook maakte hij naaktfoto's van haar. Dat schrijft NHnieuws op haar website.

Het misbruik begon toen het meisje 11 jaar oud was, kort nadat haar ouders waren gescheiden en haar moeder een nieuwe relatie was gestart. Het misbruik begon met het betasten van haar borsten, maar de handelingen op haar slaapkamer gingen al snel verder dan dat.  

Tussen haar twaalfde en zestiende heeft haar stiefvader haar een paar keer per week misbruikt. De man heeft geen geslachtsgemeenschap gehad met zijn stiefdochter. 

Naaktfoto's

Wel vond de recherche foto's waarop het meisje vrijwel naakt op een bed ligt. Met het maken van die foto's heeft hij, net als met het misbruik, 'op grove wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer en misbruik gemaakt van het vertrouwen dat zij in hem stelde'.

"Hij heeft zich slechts bekommerd om het bevredigen van zijn eigen lustgevoelens", schrijft de rechtbank. Omdat hij ontoerekeningsvatbaar is, moet hij zich naast zijn celstraf laten behandelen.  

Direct bekend

Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechtbank mee laten wegen dat de man de feiten direct heeft bekend, nadat ze aan het licht waren gekomen. Omdat hij ook bereid is zich te laten behandelen, is een derde van de opgelegde celstraf voorwaardelijk.

laatst bijgewerkt op: 29 mei 2017 11:17
Terug