Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Overzetbrug in De Hoef nog zeker een maand buiten gebruik

Datum: 29 mei 2017
Bron: AD.nl

De Overzetbrug over de Kromme Mijdrecht blijft nog zeker een maand buiten gebruik. De twee weken geleden door een aanvaring beschadigde fietsbrug in De Hoef is vandaag weggetakeld.

Morgen wordt op de gemeentewerf in Wilnis bekeken of de schade aan de Overzetbrug ter plekke kan worden verholpen of dat de brug moet worden overgebracht naar een aannemingsbedrijf. ,,In dat geval kan het zelfs nog iets langer duren voor fietsers en voetgangers weer gebruik kunnen maken van de brug’’, zegt gemeentewoordvoerder Robbert Wortel.

Het onderzoek, zegt hij, behelst niet alleen het brugdek zelf. ,,Er wordt ook gekeken of de elektrotechniek bijvoorbeeld nog in orde is. Op basis van de bevindingen wordt een herstelplan opgesteld. Dat moet duidelijk maken of de gemeente de reparatie zelf kan doen, of dat we een aannemer moeten inschakelen.’’

Tot de brug terugkeert blijft het pontje van het Woubrugse bedrijf Van Leersum, dat twee weken geleden daags na de aanvaring werd ingezet, varen. Het alternatief voor de fietser is omrijden via De Hoef of Woerdense Verlaat. 

laatst bijgewerkt op: 29 mei 2017 21:13Hollandse AVond Mijdrecht

De brug ligt al op het gemeentewerfDe brug ligt al op het gemeentewerf
De brug ligt al op het gemeentewerfDe brug ligt al op het gemeentewerf


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht