Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Rolstoelbus Amber (11) gestolen uit Mijdrecht

Datum: 04 juni 2017
Bron: 0297.nl

Het is een drama voor de Mijdrechtse familie Sprengers. De rolstoelbus van de 11-jarige Amber is gestolen en nu kan het meisje geen kant meer op.

De speciaal aangepaste bus verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag van de parkeerplaats aan de Koningsspil. Van de daders ontbreekt ieder spoor. “Amber was volledig van streek” vertelt haar vader Erwin. “Haar bus is weg. Dat zijn haar benen. Ze komt nergens zonder die bus”

Het voertuig had een elektrische lift, vlakke laadvloer, aangepast meubilair en een zwaardere as. Door al die aanpassingen hing er een prijskaartje van 60.000 euro aan. Een bedrag wat ze waarschijnlijk niet meer terugzien. De bus komt uit 2009 dus de verzekeraar vergoedt waarschijnlijk alleen de dagwaarde.

“Het is heel duidelijk dat dit een auto is speciaal ingericht voor gehandicaptenvervoer. Je moet al geen auto’s stelen en al helemaal niet dit soort voertuigen” zegt Erwin stellig. Een boodschap aan de criminelen heeft hij wel: “Zet hem weer neer. Zorg dat ik ‘m weer terugkrijg. We hebben hem echt nodig.”

Heb je iets gezien of gehoord rondom de diefstal? Bel dan de politie via 0900-8844. Zie je de wagen rijden, bel dan 112.

laatst bijgewerkt op: 4 jun 2017 16:10Via 0297.nlTerug