Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Winkeliers Dorpsstraat Mijdrecht boos over gedwongen stroomonderbreking Stedin

Datum: 09 juni 2017
Bron: De Groene Venen

Een aantal winkeliers uit Mijdrecht dreigt gedupeerd te worden door een urenlange stroomafsluiting in de Dorpsstraat. Netbeheerder Stedin is voornemens werkzaamheden uit te gaan voeren aan het elektriciteitsnet. 

Per brief werd een aantal van hen op de hoogte gesteld dat zij op de ochtend van vrijdag 16 juni a.s. tot 12 uur zonder stroom zitten. Yvonne Rousel van modewinkel Prego is één van de gedupeerden en ze is furieus. “Het gaat hier niet om een noodsituatie of een calamiteit, maar om het aanleggen van nieuwe aansluitingen. We hebben gevraagd of dat alsjeblieft op een maandagochtend kan, als de winkels gesloten zijn, maar dat schijnt niet te kunnen.” 

De gedupeerde winkeliers hebben aangeklopt bij de gemeente, maar ook die kan weinig doen. “Niet alle winkeliers zitten bovendien in hetzelfde schuitje; het gaat alleen om de panden tussen Hunkemöller en Classico, de andere winkels kunnen wel openblijven,” aldus Yvonne. “We kunnen een aggregaat inhuren, maar volgens Stedin moeten we dat wel zelf betalen.”

Begrip

Woordvoerder Koen de Lange van Stedin heeft begrip voor de irritatie van de Mijdrechtse ondernemers. “Er moeten vier kabels worden gegraven om de bestaande twee middenspanningsstations in winkelcentrum De Lindeboom aan te passen aan de nieuwe situatie met meer gebruikers. Dat stond aanvankelijk vorige week gepland, maar vanwege de Jaarmarkt kon er niet worden gegraven en toen kwamen we uiteindelijk op 16 juni uit.” Daar valt volgens hem nu niet meer aan te tornen. “Als we uitwijken naar de maandag, moet al in het het voorafgaande weekend de straat opengegraven blijven liggen. Dat kan niet.” Overigens laat hij weten dat de winkeliers die ochtend niet de hele tijd van 8 tot 12 uur zonder stroom zitten. “We gaan steeds in groepjes van vier winkels de stroom er voor één tot maximaal anderhalf uur afhalen.”

laatst bijgewerkt op: 9 jun 2017 09:47
Terug