Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Mijdrechtse slager in actie voor bestolen Amber (11)

Datum: 18 juni 2017
Bron: 0297.nl

Alweer meer dan twee weken geleden werd de rolstoelbus van de 11-jarige Amber gestolen. Van het voertuig ontbreekt nog steeds ieder spoor.

Erwin Sprengers, de vader van Amber, werd vorige week zondag verrast toen er iemand bij hem voor de deur stond wie vertelde dat hij van de diefstal had gehoord. De bezoeker bleek Butahar Asafiati van slagerij Adina op winkelcentrum Adelhof in Mijdrecht. Hij heeft na overleg met zijn broer Khalid besloten de familie Sprengers te willen helpen met het vervangen van de rolstoelbus.

“Stelen is al slecht en al helemaal van mensen die het niet makkelijk hebben. De auto was duidelijk herkenbaar als rolstoelbus, deze bus is bewust voor deze diefstal gekozen!” vertelde hij.

De gebroeders Asafiati stelden voor om op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 150 kilo kipfilet te verkopen, waarbij de volledige omzet (dus niet alleen de winst) ten goede zou komen aan de vervanging van de rolstoelbus.

De vader van Amber, Erwin, reageert verrast. “De onverwachte actie van iemand die ik helemaal niet ken ontroerde mij echt, en Amber werd er heel erg blij van. Dit gebaar is zo speciaal! Ik hoop dat iedereen die dit leest aanstaande vrijdag of zaterdag bij Slagerij Adina langsgaat om de speciale kipfilet te kopen zodat zij niet met een voorraad blijven zitten. Dit geeft ons weer een heel goed gevoel, na de ellendige diefstal. Er zijn echt genoeg mensen met een goed hart!”

laatst bijgewerkt op: 18 jun 2017 16:20Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht