Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zaterdag 16 september brandweerdag in Wilnis

Datum: 08 september 2017
Bron:

De Veiligheidsregio Utrecht nodigt jong en oud uit voor de Open Dag van de brandweerposten van gemeente De Ronde Venen in Wilnis. Zaterdag 16 september is er van 10.00 tot 16.00 uur een actief en educatief programma voor iedereen om zo kennis te maken met het werk van de brandweer. Laat je informeren over de wereld van de brandweer: bekijk Wilnis vanuit de hoogwerker, bouw een mooie hut, bekijk verschillende demonstraties, maak een ritje in een brandweerauto en laat een Brandweerman je alles bijbrengen over het zelf blussen van kleine brandjes!.

Op de Open Dag is iedereen welkom

Op deze dag zet de VRU in Wilnis haar deuren open voor belangstellenden op de Pieter Joostenlaan 26. Het materieel van de brandweer is te bezichtigen en te bezoeken: er zullen diverse voertuigen te bezichtigen zijn, onder andere ook een Amerikaanse brandweerwagen, en er kan ook een rondrit worden gemaakt met enkele van de brandweerauto’s. De jeugdbrandweer uit Mijdrecht en Vinkeveen geven demonstraties brandbestrijding en hulpverlening.

Tijdens deze interactieve dag laat de brandweer zien hoe redgereedschap wordt ingezet tijdens een ongeval en kan bovendien de eigen behendigheid met hydraulisch redgereedschap worden getest. Verder zijn er diverse informatiestands, bijvoorbeeld van de EHBO, de gemeente, de politie en de Reddingsbrigade Vinkeveen.

Kinderen: kom een hut bouwen!

Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een springkussen voor de allerkleinsten en diverse spuitspelletjes om te testen wat voor goede brandweerman- of vrouw jij bent. De oudere kinderen mogen een prachtige hut komen bouwen, met prijzen voor de mooiste hutten. Na de prijsuitreiking worden deze in brand gestoken en vakkundig geblust door brandweer Wilnis.

Veiligheidsregio Utrecht

De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Dagprogramma Open Dag brandweer Wilnis

Locatie Pieter Joostenlaan 26, te Wilnis.

  • 10.00 uur Start Open Dag met vele activiteiten en verschillende demonstraties.
  • 11.00 - 11.30 uur 1e demonstratie Jeugdbrandweer
  • 12.00 - 12.30 uur 2e demonstratie HV bij ongeval
  • 13.00 - 13.30 uur 3e demonstratie Jeugdbrandweer
  • 14.00 - 14.30 uur 4e demonstratie voertuigbrand
  • 16.00 uur Prijsuitreiking mooiste hut en huttenverbranding

laatst bijgewerkt op: 16 sep 2017 21:01Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht