Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gestolen sloep terug gevonden

Datum: 06 augustus 2017
Bron: RTV NH

De sloep van Uithoornaar Stephan van den Oetelaar die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd gestolen is binnen 48 uur teruggevonden.

Dat meldt eigenaar Van den Oetelaar op zijn Facebook-pagina. "Lieve mensen, mag ik u allen enorm bedanken! Dankzij uw hulp is onze boot in recordtempo teruggevonden."

Stephan was van plan om gisteren met vrienden uit Noord-Brabant vanaf zijn sloep de Canal Parade te vieren. Dat ging niet door, zo bleek toen hij gisterenochtend bij de ligplaats aankwam: de boot was spoorloos verdwenen.  

"De boot is over de Amstel, via Ouderkerk a/d Amstel, door de Nieuwe Meer sluis naar Leimuiderbrug gevaren", schrijft hij. "Tussen de sluis en de vindplaats zijn het kadastrale nummer, de naam en het registratienummer van de romp van de boot verwijderd."

Getuigen
Dat de boot zo snel terecht is, heeft Van den Oetelaar naar eigen zeggen te danken aan getuigen die via NH Nieuws over de diefstal hadden gehoord.

"Meerdere van u hebben de boot zien varen en hebben tijdstip, locatie en het signalement van de dader aan de politie doorgegeven. Ter hoogte van Leimuiderbrug heeft de dader kennelijk besloten om zijn poging tot diefstal te staken en is ervan door gegaan." 

laatst bijgewerkt op: 6 aug 2017 22:09Hema Mijdrecht

Family MijdrechtTerug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht