Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vrouwen in actie bij brandweer Vinkeveen

Datum: 18 augustus 2017
Bron: De Groene Venen

Afgelopen dinsdag was het een speciale avond bij de brandweer in Vinkeveen. Tijdens de zomerweken mogen de brandweerkorpsen zelf bepalen wat zij met de oefenavonden doen in verband met de vele vakanties.

Elke dinsdag oefenen zij normaliter diverse scenario’s om alle kennis op peil te houden. Omdat 'de mannen' altijd weg zijn op de oefenavonden en ook veel tijdens brandweerinzetten, vonden zij het nodig om de vrouwen eens te laten zien wat zij zoal doen. Er werd een speciale ‘vrouwen van...’-oefenavond georganiseerd. Twee jaar geleden werd dit ook gedaan, toen met de brandweerboot.

De vrouwen kregen eerst een briefing waarna de pieper ging en ze in echte brandweerpakken moesten uitrukken. Er was een schuurbrand op de Herenweg in Vinkeveen. Bij aankomst stond de schuur volledig onder de rook en er werd bekend dat er nog twee personen in het pand waren die gered moesten worden. Ook gebeurde er een ongeluk met een auto. Een andere ploeg dames werd toen opgeroepen om de inzittenden te bevrijden. De bestuurder zat bekneld en het dak en de deur moesten eraf geknipt worden met speciaal (zwaar) gereedschap. De dames hebben kunnen ervaren wat hun partners allemaal doen bij de brandweer.

Na de inzet werd er geëvalueerd en vervolgens werd er een gezellige avond van gemaakt in de kazerne van Vinkeveen.

laatst bijgewerkt op: 18 aug 2017 08:30Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht