Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer massaal naar brand bij chemiebedrijf Rütgers in Uithoorn

Datum: 22 augustus 2017
Bron: Petershotnews.nl

Bij het chemiebedrijf Rütgers in Uithoorn is maandagavond brand uitgebroken.

De eerste brandweerauto werd rond 23:15 uur opgeroepen. Er zou toen spraken zijn geweest van een brandlucht. Al snel werden meerdere brandweerauto's uit de hele omgeving omgeroepen omdat er daadwerkelijk brand zou zijn. Meer dan zes brandweerwagen stonden op het terrein van Rütgers. Met waterkanonnen werd het object gekoeld. Ook rende brandweermannen heen en weer en werden omstanders op afstand gehouden. De politie zette alles in een straal van 250 meter uit voorzorg af.

Er hing een sterke chemische lucht. Wat er precies in brand heeft gestaan is nog niet bekend. Een woordvoerder van de brandweer was maandagavond niet te bereiken.

Persbericht Rütgers 

Maandagavond, 21 augustus, is om 23:10 uur brand geconstateerd in één van de koolfilters van de  dampverwerkingsinstallatie.

Alle fabrieksinstallaties zijn door het bedrijf direct stopgezet.  Het bedrijfs Emergency Response Team  (ERT) is opgeroepen, die ook direct de brandweer van de veiligheidsregio heeft gealarmeerd.  Deze hebben met behulp van de aanwezige  blusmaatregelen de brand geblust. Omstreeks 2:30 uur is het sein brandmeester gegeven.  De regionale brandweer heeft metingen in de omgeving uitgevoerd, maar geen gevaarlijke stoffen geconstateerd. Zij heeft aangegeven dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is geweest. Er zijn geen gewonden gevallen.

De komende dagen zal onderzoek worden gedaan naar de precieze oorzaak van de brand. Naar aanleiding daarvan wordt in overleg met de Omgevingsdienst besloten wanneer de installaties weer kunnen worden opgestart.

Naast de omgevingsdienst NZKG, zijn ook de gemeente Uithoorn en Waternet van het incident op de hoogte gesteld.

laatst bijgewerkt op: 22 aug 2017 18:09

Terug