Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Het buitengebied van De Ronde Venen voorzien van AED’s

Datum: 05 september 2017
Bron:

De gemeente heeft Stichting AED Reanimatieteam De Ronde Venen subsidie verleend voor de aanschaf van vijf Automatische Externe Defibrillators (AED’s). Het gaat om AED’s in het buitengebied met een speciale kast die aan de buitenkant van gebouwen hangen. Zo zijn deze AED’s ook in de avond en in het weekeinde beschikbaar voor burgerhulpverleners bij een oproep in verband met een hartstilstand.

“Adequaat en snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. AED’s zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel”, zo stelt Frank Straathof, voorzitter van Stichting AED Reanimatieteam De Ronde Venen. Door AED’s buiten te hangen, kan tijdwinst het verschil maken. Zo kunnen de burgerhulpverleners de juiste hulp bieden, starten met reanimeren en een AED inzetten. “Daarom ben ik heel blij dat – als dat nodig mocht zijn – deze vijf AED’s nu 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen worden gebruikt in het buitengebied.”

Wethouder Anco Goldhoorn: “Met deze vijf AED’s is een belangrijke stap gezet in het dekkend maken van het reanimatienetwerk. De inzetbaarheid van de burgerhulpverleners in het buitengebied wordt daarmee vergroot en versneld.”

laatst bijgewerkt op: 5 sep 2017 14:45Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht