Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

130 km per uur op de A2 bij De Ronde Venen blijft

Datum: 06 september 2017
Bron: Ad.nl

De maximum snelheid van 130 km per uur 's nachts op de A2 bij Vinkeveen blijft intact.

De bestuursrechter in Utrecht heeft dat deze week bepaald. Met het besluit van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) is volgens de rechter niets mis.

De minister verhoogde de maximum snelheid op de A2 naar 130 kilometer per uur, tussen 7 uur in de avond en 6 uur in de ochtend. De gemeente De Ronde Venen was daar niet gelukkig mee. De gemeente verloor al eerder een zaak samen met een groep burgers van Maassen. De gemeente heeft alle juridische mogelijkheden uitgeput.

Vieze lucht
In april diende een zaak over het stuk van de A2 tussen Vinkeveen en Holendrecht. De gemeente is vooral bang voor vieze lucht voor haar bewoners. Na heel veel uitstel oordeelde rechter in Utrecht maandag dat dit besluit van de minister in stand kan blijven.

De advocaat van het ministerie gaf inhet voorjaar bij de rechter aan dat zelfs de verbetering van de economie was meegenomen in de berekeningen van het Rijk. De advocaat benadrukte dat uitlaatgassen en geluidsoverlast allemaal binnen de normen blijven. De dieselgate had geen invloed op het milieu rond Vinkeveen Er is nog niets bekend over de verkeersveiligheid. Dat soort cijfers worden iedere drie jaar bekend, vertelde de advocaat.

Wethouder David Moolenburgh van De Ronde Venen zegt teleurgesteld te zijn over de uitspraak. ,,De minister is voor minimale tijdswinst. Wij vinden veiligheid, een schoner milieu en een gezond en langer leven belangrijk. Daarom gaan we de uitspraak bestuderen. Binnenkort nemen we het besluit of we in hoger beroep gaan.’’

laatst bijgewerkt op: 6 sep 2017 09:04Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht