Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Waarschuwing ijs op plassen en vaarten De Ronde Venen en Aalsmeer - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Waarschuwing ijs op plassen en vaarten De Ronde Venen en Aalsmeer

Datum: 03 februari 2012
Bron: Gemeente Aalsmeer, Gemeente De Ronde Venen

De Ronde Venen/Aalsmeer - Het ijs is op de Grote- en Kleine poel en de vaarten nog levensgevaarlijk. Afgelopen dagen zijn er op meerdere plaatsen mensen door het ijs gezakt. IJsmeesters van verschillende ijsclubs hebben het ijs gemeten en het ijs heeft op de meeste plaatsen de vereiste dikte van 10 centimeter absoluut nog niet bereikt. Het ijs op de plassen is te dun, zeer gevaarlijk en onbetrouwbaar. De dikte van het ijs is op sommige plaatsen slechts 2 tot 4 centimeter. Dit ondanks de strenge vorst van de afgelopen dagen.

De verwachting is dat de komende dagen de ijsbaangroei tot stilstand komt door de voorspelde sneeuwval. Ook is er door de mogelijke "sneeuwdeken" over het ijs niet meer te zien of er sprake is van een wak wat pas is dicht gevroren of oud ijs. Ook daar waar men met grote groepen mensen gaat schaatsen op het zogeheten sneeuwijs is het risico van plotseling doorzakken zeer groot. Sneeuwijs kan namelijk geen gewicht verdragen en kraakt niet, maar men zal zonder dat het ijs een waarschuwend geluid maakt ineenzakken. Iedereen die zich toch op het ijs begeeft doet dit te allen tijde op eigen risico, mede doordat men zich op plaatsen begeeft waar geen metingen zijn gedaan door gespecialiseerde ijsmeesters. Men brengt niet alleen zichzelf in gevaar maar vaak ook passanten en hulpdiensten. Dus gaat u alleen schaatsen daar waar er toezicht is en het een erkende ijsclub betreft.

Kudelstaart
Vooral in Kudelstaart gaan er veel mensen op het ijs van de binnenslootjes. Uit een meting is gebleken dat het ijs hier nog zeer onbetrouwbaar is. Iedereen wordt afgeraden daar het ijs op te gaan.
Momenteel is men aan het onderzoeken of de de skeelerbaan van de skeelervereniging aan het einde van de Bilderdammerweg kan worden opgespoten, zodat het daar mogelijk is om te schaatsen.

De Ronde Venen
Ook de gemeente De Ronde Venen heeft vrijdagmiddag kenbaar gemaakt dat het ijs zeer onbetrouwbaar is. Onder andere in natuurgebied de Botshol is het ijs gevaarlijk. Hier zijn al meerdere mensen door het ijs gezakt.

Meer informatie
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de KNSB en de ijsclubs:

http://www.knsb.nl/bond/
http://schaatsen.nl/topsport-natuurijs
http://www.ijsclubdeblauwebeugel.nl/
http://www.ijsclubuiterweg.nl/ 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht