Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vinkeveense dwergen na lange 'vakantie' weer terecht

Datum: 14 september 2017
Bron: Petershotnews.nl

Na een kleine drie maanden is het raadsel van de vermiste Vinkeveense dwergen opgelost. Van de week had Sneeuwwitje ze alle zeven weer onder zich.

Het mysterie begon half juni toen Corrie, maar ook Sneeuwwitje werd bestolen van twee dwergen. De sprookjesfiguren stonden al bijna 30 jaar in de tuin van de Vinkeveense en waren ondertussen onderdeel van het straatbeeld geworden. Dagelijks stopten er voorbijgangers op de Herenweg om Sneeuwwitje en de zeven dwergen te fotograferen, maar dat werd verleden tijd toen twee van de dwergen plotseling verdwenen.

Eigenaresse Corrie hoopte dat de twee vanzelf terug kwamen, maar had er weinig hoop in. Ze plaatse een bordje in de tuin met de tekst: ,,Wie brengt mijn twee kabouters bij mij terug''. Een foto daarvan werd massaal gedeeld op social media en ook deze website besteedde er aandacht aan net als het AD en RTV Utrecht. Met resultaat: afgelopen week waren de dwergen terug van een 'welverdiende vakantie' zoals ze het zelf omschreven in een brief aan Corrie.

Lieve Corrie,

Wij staan al dertig jaar in je voortuin te geniet van alle mensen die langskomen en foto's willen maken. Maar na dertig jaar hard zwoegen waren wij toen aan een welverdiende vakantie. Al sinds kinds af aan dromen wij van een grote wereldreis. Daarom hebben wij onze koffer gepakt en zijn we de wijde wereld ingetrokken. Onze vakantie was heerlijk! We hebben bergen beklommen, zijn naar zonnige oorden geweest en hebben New York bezocht. Een hoogtepunt van onze reis was het bezoek aan de Empire State Building. Het uitzicht is daar echt geweldig. Ook de indrukwekkende natuur van het Himalayagebergte heeft veel indruk gemaakt. Tijdens onze reis kwamen we er alleen achter dat sneeuwwitje ons heel erg miste. Toen wij het bordje in uw voortuin zagen verschijnen op RTV Utrecht zijn we weer zo snel mogelijk teruggekomen. Het is weer goed om thuis te zijn bij al onze mede-dwergen. Wij kunnen niet wachten om u meer te vertellen over de avonturen die wij hebben beleefd tien wij weg waren.

Met vriendelijke groet, de dwergen

De twee voegde daar enkele vakantiefoto's aan toe:

 whatsapp-image-2017-09-11-at-20-00-44_1505385988.jpegwhatsapp-image-2017-09-11-at-20-00-45_1505385993.jpeg

De grappenmakers hebben zich op dit moment nog niet kenbaar gemaakt. Corrie is door omstandigheden helaas niet bereikbaar voor commentaar. Wel heeft ze laten weten blij te zijn dat de dwergen weer onder haar en sneeuwwitje zijn.

laatst bijgewerkt op: 14 sep 2017 13:14

Terug