Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Verdachte schietpartij Breukelen laat auto vermoedelijk achter in Vinkeveen

Datum: 14 september 2017
Bron: RTV Utrecht

De politie heeft een compositietekening verspreid van een van de betrokkenen bij de liquidatie van Jaïr Wessels in Breukelen. Het gaat om een man die achter het stuur zat van een van de twee gebruikte vluchtauto's.

Op vrijdag 7 juli werd de 30-jarige Wessels doodgeschoten op de parkeerplaats bij station Breukelen. In Opsporing Verzocht maakte de politie gisteravond meer bekend over de dodelijke schietpartij en de handel en wandel van Wessels, die contacten en vijanden had in het criminele circuit.

HANDEL EN WANDEL

Zo werd duidelijk dat het slachtoffer in de periode voor zijn dood op het Spaanse eiland Ibiza was te vinden, waar hij verschillende feesten bezocht. Op 2 juli vloog hij naar Nederland om een dansvoorstelling van zijn 9-jarige dochter te bekijken. Op vrijdag 7 juli om iets voor 14.00 uur bezocht hij een interieurontwerper aan de Bolestein in Amsterdam. Hij bleef daar zo'n drie kwartier binnen om te praten over de inrichting van een huis in Zuid-Spanje.

Na dit bezoek reed hij met haast naar station Breukelen. Daar werd hij op de parkeerplaats rond 15.00 uur van dichtbij onder vuur genomen. Hij werd nog gereanimeerd, maar overleed later die middag in het ziekenhuis. De verdachten bleken Wessels te hebben opgewacht in een zwarte Seat Leon.

VRAGEN

De politie heeft een aantal prangende vragen over de moord:
- Met wie had Jaïr Wessels een afspraak in Breukelen of waarom was hij daar?
- Met wie had hij diezelfde vrijdag om 16.00 uur een afspraak in Rotterdam?
- Wie weet meer over wat er speelde in de periode voor zijn dood en het eventuele motief?
- Wie was de blonde vrouw die de schietpartij van dichtbij zag, maar zich niet heeft gemeld?

SIGNALEMENTEN

De schutter was volledig in het zwart gekleed. Hij had een automatisch wapen bij zich en ook een pistool. Na de moord is hij in de zwarte Seat Leon gestapt en zijn de daders weggereden.

Meteen na de moord reed de Seat Leon vanaf Breukelen via de A2 naar Loenersloot. Daar werd de auto achtergelaten aan de Slotlaan. Er is nog geprobeerd de auto in brand te steken, maar dat is niet gelukt.

OVERGESTAPT

Een voorbijganger heeft gezien dat de inzittenden van de Seat zijn overgestapt in een grijze stationwagen. Achter het stuur van deze auto zat een kale man. Van hem heeft politie dus een compositietekening kunnen maken.

Het betreft een blanke, kale man en hij wordt tussen de 30 en 35 jaar oud geschat. De politie wil weten wie hij is en graag iedereen spreken die ook maar een vermoeden heeft wie er toen achter het stuur van de grijze stationwagen heeft gezeten, mogelijk een Peugeot 308 stationwagen.

ONDERZOEK SEAT

Het sporenonderzoek van de in beslag genomen Seat Leon loopt nog. De politie hoopt daar binnenkort meer over te horen van het NFI. De Seat Leon is op 21 juni gestolen op de Nicolaas Beetslaan in Utrecht. Mogelijk hebben de daders al sinds 21 juni in de auto rondgereden. De politie wil graag weten wie erover kon beschikken en waar de Seat Leon heeft gestaan of heeft gereden in de weken voor de moord.

Op bewakingsbeelden zijn een Seat Leon en grijze stationwagen rond 13.30 uur, dus ruim anderhalf uur voor de moord, rijdend door Loenersloot gezien. De politie houdt er rekening mee dat dit de Seat is die bij de moord is gebruikt met daarachter de grijze stationwagen die als tweede vluchtauto gebruikt is.

PEUGEOT IN VINKEVEEN

Tien dagen na de moord is een grijze stationwagen aangetroffen op de Julianalaan in Vinkeveen. Dat was een Peugeot 308. Die Peugeot bleek op 18 mei gestolen in Capelle aan den IJssel en er zaten valse kentekenplaten op. Door de locatie Vinkeveen, relatief dichtbij Breukelen en Loenersloot, houdt de politie er rekening mee dat dit de auto is die door de daders als tweede vluchtauto is gebruikt.

De politie wil vooral weten wie de auto heeft gestolen, door wie de auto is achtergelaten in en wie er tussen 18 mei en 17 juli over de auto beschikte.

Vanaf 13.20 uur komt de moordzaak ook uitgebreid aan bod in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.

laatst bijgewerkt op: 14 sep 2017 16:02Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht