Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Help jij de brandweer Abcoude uit de brand?

Datum: 15 september 2017
Bron:

VRU brandweer Abcoude zoekt vrijwilligers. Nog even en je kan er niet omheen: spandoeken, posters en flyers in het dorp, een brief van de gemeente op de deurmat. Alles om de inwoners van Abcoude duidelijk te maken dat de brandweerpost nieuwe mensen tussen 18 en 40 jaar nodig heeft. Mensen die willen helpen om Abcoude uit de brand te helpen.

Ik hou van de brandweer. Jij ook?

VRU brandweer Abcoude werkt uitsluitend met vrijwilligers. De post bestaat uit 18 leden. Er is nog plaats voor een paar vrijwilligers. Brandweervrouw Anne Verweij: “Vooral tijdens kantooruren kunnen we vrijwilligers gebruiken. Veel van onze vrijwilligers wonen in de gemeente, maar werken overdag elders.

De ideale brandweerman of -vrouw

Werken bij de brandweer betekent dat je wanneer je pieper gaat, op verschillende momenten van de dag èn nacht, beschikbaar bent. Uiteraard staat hier een vergoeding tegenover. Hiervoor neem je mee: een goede conditie en doorzettingsvermogen. Je bent bereid opleidingen te volgen en de oefenavonden bij te wonen. Je werkt graag in teamverband, weet van aanpakken en woont en/ of werkt in Abcoude. Ben je bereid je in te zetten voor de brandweer naast je dagelijkse activiteiten? Dan is de brandweer iets voor jou!

Bezoek een informatieavond

De post organiseert op 8 en 15 november a.s. informatieavonden om 19.30 uur waar geïnteresseerden worden geïnformeerd over werken bij de brandweer. Ze krijgen een rondleiding door de kazerne en kunnen een oefenavond meemaken. Neem vooraf contact op met Anne Verweij, e-mail [email protected] of bezoek de Facebook-pagina van Brandweer Abcoude.

Goed opgeleid

Gevaarlijk werk is brandweervrijwilliger zijn niet volgens bevelvoerder Jurriaan de Graaf. “Elke nieuwe vrijwilliger volgt een avondopleiding van twee jaar. In de opleiding worden je de kennis en vaardigheden bijgebracht om je taken in risicovolle omstandigheden goed en veilig uit te voeren. De opleidingseisen voor vrijwilligers zijn gelijk aan die voor beroepsbrandweerlieden. Vrijwilliger zijn, is niet vrijblijvend. Je collega’s en Abcoude rekenen op je.”

Meer dan alleen blussen

Werken bij de brandweer is meer dan paraat staan en hulp verlenen. De intensieve samenwerking met brandweercollega’s levert een groep vrienden op, die voor je door het vuur willen gaan. Het geeft voldoening dat je met jouw optreden menselijk leed kan helpen beperken en soms letterlijk een leven kan redden. Je draagt bij aan een veiliger samenleving. Dit levert je maatschappelijke waardering op. De inwoners van Abcoude rekenen op goed getrainde en gemotiveerde brandweerlieden, ze rekenen op jou!

Veiligheidsregio Utrecht

De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

laatst bijgewerkt op: 15 sep 2017 10:35Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht