Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zaterdag 7 oktober opendag Brandweer Uithoorn

Datum: 28 september 2017
Bron:

Zaterdag 7 oktober organiseert brandweer Uithoorn vanaf 11.00 uur de jaarlijkse opendag. Tijdens deze dag geeft de brandweer maar ook de politie diverse demonstraties. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan diverse activiteiten zoals een rond rit in brandweerauto op hun zogenaamde ''spuitdiploma'' halen.  

Blusspelletjes en auto’s openknippen

Wie kennis wil maken met het werk van de brandweer, politie en ambulance moet zaterdag 7 oktober naar kazerne Uithoorn komen. Bezoekers ervaren zelf hoe het is om een ruimte gevuld met rook binnen te gaan om een slachtoffer te redden. De hulpdiensten laten aan de hand van demonstraties zien hoe ze samenwerken. Denk aan het openknippen van een voertuig om beknelde passagiers te bevrijden, een vlam in de pan of een explosie van een gasbusje. 
De Amstelveense Jeugdbrandweer zullen de kinderen begeleiden bij diverse blusspelletjes. 

Word vrijwilliger

Interesse in en tijd voor een parttime baan bij de brandweer? Kazerne Uithoorn is op zoek naar vrijwilligers. Brandweerlieden van kazerne Uithoorn vertellen op deze Veiligheidsdag graag over hun ervaringen. Meer informatie is te ook vinden op www.kazerneuithoorn.nl

laatst bijgewerkt op: 28 sep 2017 11:59Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht