Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

De N201 bij Vinkeveen gaat dicht wegens werkzaamheden

Datum: 03 oktober 2017
Bron:

Gedurende twee weekenden in oktober voert de provincie Utrecht wegwerkzaamheden uit aan een van de rijstroken van de Provincialeweg (N201) bij Vinkeveen. Het gaat om het gedeelte tussen de Demmerikse sluis en de verkeerslichten bij de oprit A2, over een lengte van 350 meter.
 
De werkzaamheden worden uitgevoerd in de weekenden van 16 en 23 oktober. In die weekenden is de N201 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen het kruispunt met de Ingenieur Enschedeweg (N212) en de verkeerslichten bij de oprit A2. De rijstrook vanaf de A2 richting Vinkeveen blijft in gebruik.

WERKZAAMHEDEN

De werkzaamheden betreffen groot asfaltonderhoud dat gemiddeld eens in de vijftien jaar wordt uitgevoerd op alle provinciale wegen. Op die manier blijven de wegen in een goede conditie ten behoeve van de verkeersveiligheid. Elk jaar zijn er diverse wegvakken aan de beurt waarbij de bovenste laag asfalt wordt weggefreesd en vervangen door een nieuwe deklaag. Waar nodig wordt ook de fundering gerepareerd. Als laatste wordt de nieuwe asfaltdeklaag weer voorzien van markering.

PLANNING

De werkzaamheden vinden plaats in de volgende twee weekenden:

  • Vanaf vrijdagavond 13 oktober, 21:00 uur tot maandagochtend 16 oktober, 05:00 uur
  • Vanaf vrijdagavond 20 oktober, 21:00 uur tot maandagochtend 23 oktober, 05:00 uur
  • De aannemer (Dura Vermeer) werkt het hele weekend door om de klus zo snel mogelijk te klaren waardoor de periode van hinder korter is.

WEGAFSLUITING EN BEREIKBAARHEID

Tijdens de weekendwerkzaamheden is de Provincialeweg richting A2 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, tussen het kruispunt met de Ingenieur Enschedeweg (N212) en de verkeerslichten bij de oprit A2. Doorgaand verkeer vanuit Uithoorn wordt omgeleid via N212-N401-A2 (Breukelen). De omleidingsroute staat met borden aangegeven en verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer te begeleiden. Alle panden blijven bereikbaar. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een veilige doorgang. Fietsers kunnen het fietspad blijven gebruiken.
De rijstrook vanaf de A2 richting Vinkeveen blijft in gebruik, zij het met wat beperkingen. De rijstrook zal wat smaller zijn en de maximum snelheid gaat omlaag. Ook kan het zijn dat het verkeer af en toe even kort stilgezet moet worden. Verkeersregelaars zijn aanwezig om een en ander veilig te begeleiden.

GELUIDSOVERLAST

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Dat is helaas onvermijdelijk. Vooral het frezen en zagen van asfalt kan de nodige herrie geven. De aannemer houdt er in zijn planning rekening mee en probeert deze werkzaamheden zoveel mogelijk buiten de nachtelijke uren uit te voeren als de werkzaamheden in de buurt van de bebouwing plaatsvinden.

laatst bijgewerkt op: 3 okt 2017 15:56Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht